Anasayfa » , » Blogunuzun Trafiğini Arttıracak Yöntemler

Blogunuzun Trafiğini Arttıracak Yöntemler

Blog Yazarlarının en çok muzdarip olduğu ve motivasyonunun kırılmasına neden olan etkenlerden birisi de blogun trafiğidir. Başka bir deyişle blogun ziyaretçi sayısıdır. Bu makalemizde basit ancak etkili olan blogunuzun trafiğini arttıracak yöntemleri aktaracağım.

Herşeyden önce bilinmesi gereken şey, Blog Yazarlığı sabır gerektiren bir iştir. Sabrederek blogunuzda içerik üretmeye devam ederseniz başarının kendiliğinden geldiğini göreceksiniz.

Sosyal Ağları Kullanın!
Bir blogun en büyük kozlarından birisi sosyal medyadır. Blogunuza ait sosyal ağ hesapları açıp, yazdığınız her makaleyi bu hesaplarınızda paylaşınız. Ayrıca kişisel hesabınızdan da arkadaşlarınızın görebileceği şekilde paylaşımlar yapabilirsiniz. Yalnızca yeni yazdığınız yazıları değil, geriye dönük yazdığınız yazıları da belirli periyotlarda sosyal ağ hesaplarınızda paylaşarak hem ziyaretçi çeker, hem blogunuza backlink oluşturur hemde ziyaretçilerinize eski konularınızı tekrar hatırlatmış olursunuz.
Bir çok blog yazarının kullandığı basşlıca sosyal ağlar aşağıda sıralanmıştır.


  1. Facebook
  2. Twitter
  3. StumbleUpon
  4. Linkedın
  5. Google Plus
  6. Digg
  7. Technorati

İçerik Üretiminde Düzen ve Kalite!
Blogunuza eklediğiniz içeriklerin kaliteli olması gerekir. Özgünlük kalitenin başıdır. Blogunza girdiğiniz her yazının bir düzeni olsun. Günde 4-5 makale yazıp günlerce makale yazmamaktansa daha önceden hazırladığınız makaleleri günlere yayarak her güne bir makale olacak şekilde yayınlayabilirsiniz. Bu işin zahmetinden kurtulmak için daha önce ''blogger'da yazılarınızı zamanlayın'' isimli makalemi de okuyabilirsiniz.
İnsanlar blogunuza ne zaman içerik girdiğinizi bilmelidir. Örneğin Srgz Blog'da her gün bir makale yayınlarım. Makale yazamayacak kadar yoğun olduğum zamanlarda ise yukarıdaki yazıları zamanlama yazısında anlattığım yöntemi kullanırım. Eğer blogunuzda misafir yazarlar kabul ediyorsanız. Misafir yazar gününüz olsun. Örneğin her cumartesi gününü müsafir yazar günü olarak tayin edebilirsiniz. Size gelen misafir yazıları biriktirip her cumartesi yayınlamanız durumunda hafta içerisinde gelen misafir yazılarınızın da bir düzeni olmuş olur.

Tasarımınız ve Temanız!
Blogunuzu ziyaret edecek kişilerin ilk dikkat edeceği şey, temanız ve tasarımınızdır. İnsanların kolayca kullanabileceği bir  tema ile sade bir tasarım seçerseniz bu insanların sitenizden ilk intiba olarak memnun kalmasını sağlar. Temanızın sade olması sitenizin yüklenmesi açısında da önemlidir. Sitenizin hızını yavaşlatan temalardan kaçınmalısınız. Unutmayın en iyi tasarım içeriktir. İçeriğiniz kuvvetliyse kimse tasarımınızla ilgilenmeyecektir. Yavaş açılan siteleri insanlar beklemez ve o siteyi terkedip başka arama sonuçlarına yönlenirler.Sitenizin hızını PİNGDOM isimli araç sayesinde ücretsiz bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Sosyal Paylaşım Butonları Yerleştirin!
Blogunuzda görünen yerlere sosyal ağ hesaplarınızın butonlarını koyabilirsiniz. Konu altlarına sosyal paylaşım butonları ekleyerek sitenize gelen ziyaretçilerin beğendikleri konuyu sosyal ağlarda paylaşmasını sağlayarak ziyaretçi trafiğinize katkıda bulunabilirsiniz. Ziyaretçilerinizin konularınızı paylaşması için yönlendirici tavsiye uyarılarında bulunmayı unutmayın! ''Bu konuyu beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşın'' gibi bir ibare ile paylaşılmasına teşvik edebilirsiniz. Bu sayede ziyaretçilerinizin arkadaşları da sitenizi ziyaret edecektir.

E-Posta Listeleri Oluşturun!
Başka bir adı mail listeleri oluşturarak yeni yazılarınızdan mail listenizdeki haberdar ederek sitenizi ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz. Mail Listeleri oluşturmak için Blogger'ın feedburner hesabını kullanabileceğiniz gibi kendi oluşturacağınız bir mail listesine de yeni yazılarını toplu mail olarak gönderebilirsiniz. Her blog yazarının mutlaka e-posta listesi olmalıdır.

Trafiğinizi/ziyaretçi sayınızı arttırmak için başlıca yöntemler bunlardır, eğer sizinde ziyaretçi arttırma yöntemleri ile ilgili başka yöntemleriniz varsa yorum kısmından ileterek bu makaleye katkı sağlayabilirsiniz.

Aşağıdaki konuları da okumanızı tavsiye ederim.

5 yorum:

  1. Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Bunların hepsini yaptığımız halde hala çok fazla gelişme yoksa? Daha "farklı" ne deneyebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://srgz.blogspot.com/2012/03/blogunuzun-ziyaretci-saysn-arttrma.html
      Yukarıdali linkte yer alan önerileri de deneyebilirsiniz.

      Sil
  3. sosyal ağlar bence de çok önemli teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Faydalı bir yazı olmuş, emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!