Anasayfa »
Blog İpuçları
» Etkili Blog Yazıları İçin 6 İpucu
Etkili Blog Yazıları İçin 6 İpucu
egehan
16.1.13
Yorum Yapılmadı.
Blog yazmak günümüzde farklı amaçlara hizmet etmektedir. İnsanlar fikirlerini, düşüncelerini, kendi doğrularını, politikalarını kitlelere duyurmak için blog yazmak cazip hale gelmiştir. Etkili bir blog yazısı oluşturmak için uyulması yada dikkat edilmesi gereken bazı kriterler vardır.
Çekici bir yazı başlığı düşünün!
Bir okuyucu yazının başlığına bakarak ilk intibasını belirler.Bu nedenle, başlığın çekici olması gerekir. Başlıklarınızı monoton yada saf niyetle belirlemeyiniz. Konunun içine okuyucuyu çeken bir başlık olmalıdır. Örneğin; burada yer alan ''Cesedinin Yakılmasını Vasiyet Eden Adamın Affı'' isimli blog yazımın başlığını '' Affetmek ile İlgili bir Hadis-i Şerif'' olarak belirlesem eminim ki herkesin en az bir affedilmek ile alakalı bildiği bir Hadis-i Şerif olduğunu düşünürsek hiç de dikkate şayan bir başlık belirlemiş olmazdım ancak dinimizce cesedin yakılması caiz değilken cesedinin yakılmasını isteyen bir adamın nasıl affedildiğine dikkat çeken ''Cesedinin Yakılmasını Vasiyet Eden Adamın Affı'' isimli başlık oldukça dikkat çekicidir.
Konu hakkında yeteri kadar araştırma yapın!
Hakkında bir yazı yazmayı belirlediğiniz konu hakkında bir araştırma yapmalısınız. En azından o konu hakkında 250 - 300 kelime civarında bir makale yazabilecek kadar bir birikime sahip olmalısınız. Mutlaka yazmak istediğiniz konu hakkında internette yer alan bilgilere göz atın.
Giriş paragrafı da başlık kadar çekici olsun!
Yazının başlığı hakkında neden çekici bir başlık olması gerektiğini yukarıda izah ettik. Yazının ilk paragrafı , ilk cümlesi yada giriş bölümü de başlık kadar çekici olmalıdır.
Paragraflarınızı kısa tutun!
İnsanlar uzun uzadıya yazılmış bir paragrafı okumaktansa bir göz gezdirmeyi tercih ederler. Bu sebepten uzun paragraflarınızı bir iki parçaya bölerek küçük ara başlıklar eşliğinde okuyucunuza sunabilirsiniz.
Uzun cümleler Kullanmayın!
Uzun cümleler de en az uzun paragraflar kadar sıkıcı olabilir. Anlat mak istediğiniz kısa ve net cümleler ile ifade edin. Uzun bir cümle anlatmak istediğiniz şeyden sizi uzaklaştırabilir ve okuyucunun konudan uzaklaşmasına neden olabilir.
İki kez okuyun!
Yazdığınız yazıyı hemen yayınlamayın. Yazınızı yayınlamadan önce en az iki kere baştan sonra okuyunuz. Bu sayede imla hatalarınızı düzeltecek ve yazarken yaptığınız kelime hatalarını fark edeceksiniz.
Aşağıdaki yazıları da okumanızı tavsiye ederim.
Blog için Takipçi Mi , Ziyaretçi Mi Önemlidir?
Blogger'da Yazılarınızı Zamanlayın
Başarılı Blog İçin İpuçları
Blog Yazmak İnsana Neler Kazandırır?
Popüler Bloglardan Biri Olmak İçin
Blogcular Yazı Yazarken Nelere Dikkat Etmeli?
Vural Egemen Sarıgöz
16.01.2013
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!