Anasayfa » » Hz. Süleyman'ın Mülkü Filmi

Hz. Süleyman'ın Mülkü Filmi


Hz.Süleyman Aleyhisselam'ın 2010 yılında bir filmi yapılmış ve benim bu filmden dün akşam haberim oldu.Film o kadar müthiş ki kelimelerle anlatabileceğimi sanmıyorum. Konusu zaten Kur'an-ı Kerim'de anlatılanlarla aynıdır. Hani bazı konuların filmleri yapıldığında saptırılır falan ya , bu filmde öyle bir şey olmamış , her şey olduğu gibi , Kur'an-ı Kerim'in bize aktardığı gibi canlandırılmış. Filmdeki sahneler büyük bütçeli filmlerdeki sahneleri aratmıyor. Hz.Süleyman Aleyhisselam'ın Peygamberliğini ve Krallığını konu alan filmde , Yeryüzünde başka hiç bir kula nasip olmayacak krallığı Rabbimizden istiyor ve Rabbimizde o krallık için onu ve ona inanları imtihan ediyor. Büyük bir savaşın ve mücadelenin konu edildiği filmde , bildiğimiz gibi , kuşlar , rüzgar , cinler ve şeytanlar Süleyman Aleyhisselam'ın emrinde yer alıyor.  Film , filmin yapımcıları tarafından youtube'a yüklenmiş ve herkese ulaştırılarak izlenmesi istenmiştir. Bu sebepten bu konu altında filmi izleyebileceksiniz.


Film 2010 yılında İran'da Çekilmiştir. Film 50 milyon dolarlık bir bütçe ile İran Devleti tarafından desteklenen Peygamberlerin Hayatı isimli proje kapsamında film haline getirilmiştir. Yönetmen Shahriar Bahrani tarafından çekilen film , yönetmenin en çok ses getiren filmi oldu. Daha önce Hz.Meryem filmini çeken yönetmen bu film ile mesleğinde kendi adına bir çığır açıp eni projeler için desteklei toplamış oldu. Filmin Başrol Oyuncusu Amin Zendegani ise filmi izleyen herkesten hem oyunculuk performansı hemde yakışıklı ve karizmatik görünüşü ile tam not aldı. 1972 iran doğumlu olan  Amin Zendegani daha önce bir filmde başrol oynamamış.

Süleyman'ın Mülkü Fragmanı- Kingdom of Solomon Trailer

Hz.Süleyman'ın Mülkü Filmini Aşağıdaki Oynatıcılardan izleyebilirsiniz.
Hz.Süleyman'ın Mülkü Filmi'nin Afiş ve Posterleri ;

































3 yorum:

  1. mükemmel ya . harika ... adeta yaşadım... allah o saltanatını üzerimizden eksık etmesın . muhakkakki tek kutret sahibi allahtır . dönüşümüz onadır

    YanıtlaSil
  2. ne yazıkkıi peygamberlerin (salavatullahi aleyhim ecmain) suretlerini gösteren iranlı film yapımcıları 12 imamın (rıdvanullahi aleyhim ecmain) suretlerini göstermiyorki bu onlardaki 12 imamın peygamberlerden faziletlidir anlayışının tezahürüdür. İzlemedim belki film kalite açısından güzeldir. ama böyle şii itikadını yayma gayretleri filmin asıl karakteri olan Süleyman A.S. önüne geçmiş Ehli sünnet den bir fert olarak uyarımdır.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!