Anasayfa » » Excel Personel Takip Çizelgesi

Excel Personel Takip Çizelgesi


Excel'de basit şekilde personel takip çizelgesi nasıl yapılır bunu anlatacağım. Kendi ihtiyacımdan doğan daha sonra gelen sorular üzerine Beyaz Yaka'ların ihtiyacını gidermek için bu makaleyi hazırladım. Çalıştığımız iş yerinde personelimizin kaç gün devamsızlık yaptığını , kaç gün rapor aldığını , kaç gün izin kullandığını , kaç pazar mesaisine gelmediğini vs. takip etmek için basit bir ecxel dosyası hazırlayarak tutabilirsiniz.

Personel Takip Çizelgesi için bize gereken formül ise ''EĞERSAY'' formülüdür. Bu formül ile birlikte bizim istediğimiz bir işareti saymasını sağlayabiliriz. Örneğin Devamsızlıklar (D) , İzinliler (İ) , Raporlular (R) vs olsun. Biz EĞERSAY formülü ile bu belirlediğimiz harfleri saymasını sağlayacağız.



Yukarıdaki tabloda kendim için hazırladığım Personel Takip Çizelgesinden örnekle devam edelim.
Gördüğünüz gibi çizelgede personelin adı soyadı , mesai günleri ve takip edilmesi gereken durumlarını gösteren sütunlar var. Örneğin devamsızlık yapanları sayacak sütuna formül yazalım.Kişimiz Vural Egemen SARIGÖZ olsun. Bu sütun üzerinden hareket edelim. O halde formülümüz şu şekilde olmalıdır. =EĞERSAY(C130:AG130;"D") Bu formül şunu söyler. Vural Egemen SARIGÖZ isimli şahısın bulunduğu satırda 1'den 31'e kadar D işareti ile işaretlediğim sütunları say....

Bu formülde tınak işareti içerisinde yer alan ''D'' yerine ne yazarsanız onu sayar. A yazarsanız A harflerini Z yazarsanız Z harflerini yada yazdığınız bir rakamı veya iareti saydırabilirsiniz.


Örnek Personel Takip Çizelgesini indirebilirsiniz.
https://docs.google.com/open?id=0B-kxHVtHmxdqV1hGRk9jMldOR2c adresinden indirebilirsiniz.

Vural Egemen SARIGÖZ
26.11.2012


1 yorum:

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!