Anasayfa » » Özgün İçerik Nedir? Neden Önemlidir?

Özgün İçerik Nedir? Neden Önemlidir?



Dijital pazarlama ve arama motoru optimizasyonlarıyla ilgili makalelerde dikkatinizi çekmiştir: Herkes bir özgün içerik oluşturma olayından bahseder oldu.

Önce özgün içerik denen şeyin ne demek olduğuna bir açıklık getirelim.

Özgün İçerik Nedir?

- Özgün içerik kendi yazdığınız, kopyalamadığınız içeriktir.

- Başkalarının videolarını, infografiklerini paylaşmak özgün içerik özelliğini ihlal etmez, kendi notunuzu ve yorumunuzu altına düştüğünüz her içerik özgün içeriktir.

- Özgünlük ve güncellik birbirini tamamlayan iki kavramdır.


Özgün İçerik Neden Önemlidir?

Peki neden bu özgün içerik denen şey biz blogculara ve websitesi sahiplerine lazım diye bir soru kafanıza takılıyorsa şöyle açıklıyım: Google’ın son algoritmalarına göre en çok değer verilen şey özgün içerik de ondan…

Eskiden, Google, bir sayfanın internette ne kadar sayfada linkinin gösterildiğine bakardı. Sonra sosyal medya paylaşımlarını da az çok katmaya başladı, Google+’ya da müthiş bir avantaj yükledi ve “Blogçular biz en çok sizin insanlara yeni birşeyler vermeye ne kadar önem verdiğinize bakıyoruz” dedi ve noktasını koydu.

Bundan sonra ne yapmak istediğiniz tamamen size bağlı, biz zaten kopyala yapıştır modelini kullananlara artık Google’da yer bile vermeyeceğiz dediler. Aslında bence Google’ın yaptığı saygı duyulacak bir sonuç doğurdu.

Herkesi yaratıcılığa ve sosyal paylaşımcılığa yönelten Google, ziyaretçi trafiğini artırmak isteyen tüm websitesi sahiplerininin ve bloggerların ”özgün içerik nedir ve neden önemlidir?” sorularını sormalarına neden oldu böylece…

http://1sosyalmedya.com/ozgun-icerik-nedir-neden-onemlidir.html

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!