Anasayfa » » Çin Zulmüne Bir Kurban Daha ; Mirzahit

Çin Zulmüne Bir Kurban Daha ; Mirzahit


Daha 12 yaşınada ve tek suçu Müslüman Türk olmak... Bir alimin evinde Kur'an-ı Kerim dersi aldığı esnada eve gerekçe göstermeksizin baskın düzenleyen Çin Polisleri Din alimini ve 12 yaşındaki Mirzahit'i gözaltına aldı. Gözaltında türlü işkencelere maruz bırakıldılar. Ertesi gün Çin Polisi Mirzahit'in annesini arayarak oğlunun başını nezarethane duvarlarına vura vura parçalamak suretiyle intihar ettiğini bildirdi. Gelip cenazeyi almalarını ve sessiz sedasız bir şekilde defnedilmesini emrettiler. 

Mirzahit'in cenazesi defnedilirken polisler geldi ve Cenazenin başında Kur'an-ı Kerim okunmasını engellediler. 

''ABD'den yayın yapan Hür Asya Radyosu, Mirzahit'in aslen, Kuçar şehrinin Şayar ilçesinden olduğunu, babasının ise 11 sene önce Suudi Arabistan'a iltica ettiğini belirtti. Mirzahit'in babasının talebiyle Korla şehrindeki bir din aliminden eğitim aldığını kaydeden radyo, Mirzahit ile birlikte aynı gün bir talebenin ve bunlara ders veren alimin de gözaltına alındığını, onların durumunun ise belli olmadığını kaydetti.'' Kaynak (http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=211390)

Benim asıl yüreğimi sızlatan durum ise , Mirzahit 22 Mayıs 2012 günü şehit edildi. Ve biz bunu bu gün , daha doğrusu yeni haberimiz oluyor. 

Şimdi Gazze'de , Filistin'de yapılan zulümler için İsrail'e ateş püsküren Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı , Mynamar'a gidip bir baba ile karşılıklı ağlaşan Sayın Dış İşleri Bakanımız Davutoğlu'nu Doğu Türkistan'da ki Soydaşlarımız , dindaşlarımız içinde tepkiye davet ediyorum.

Suriye'de Esad'a her gün göndermeler yapan hükümet yetkililerini aynı göndermeleri ve notaları Çin Hükümeti içinde göstermelerini bekliyorum.


Gazze Müslüman , Filistin Mümin , Suriyeli dindaş,
Türkistan'lı Mirzahit ne ? gavuroğlu mu arkadaş,

Davutoğlu'nun yaşı Myanmar'da sel olup aksın,
Çin kudurmuş köpek gibi İnsanlık kınalar yaksın,

Kimse bana demesin İnsan Hakları , Hak ve Hukuk,
Şimdi görseydi yüzünüze tükürürdü Tonyukuk,

Vural Egemen SARIGÖZ
04.01.2013

3 yorum:

  1. Herkes ettiğini çekecektir bir gün...

    YanıtlaSil
  2. Tanrı Türk'ü korusun ve yüceltsin.

    YanıtlaSil
  3. Zulme Rıza Zulümdür...

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!