Anasayfa » » Bloğunuza Hakettiği Değeri Gösterin

Bloğunuza Hakettiği Değeri Gösterin


Bir bloğunuz var ve siz ona yeteri kadar ilgi alaka göstermiyorsanız , o blogdan size hayır gelmez. Tabir-i caizse ''Kendiniz çalar kendiniz oynarsınız.'' Bloğunuza iyilikler yapmalısınız , onu sevmelisiniz , onunla alakadar olmalısınız , ona sevginizi göstermelisiniz. ''Peki tüm bu saydıklarımızı neden ve nasıl yapacağız?'' sorusunu duyar gibiyim. 

İlk önce bloğumuza neden yeteri kadar ilgi göstermeliyiz onu izah edeyim. Bir blog yazarı olmak için ilk adımı atıp bir blog açtınız ve açarken hayalleriniz elit popüler bir blog yazarı olmak olmasa da hatırı sayılır bir blog sahibi olmak olmalı ki blog açmaya kadar verdiniz. Diyelim ki hatırı sayılır bir blog olmasını da istemiyor , yalnızca kendiniz için yazıyorsunuz. Bu daha da vahim bir durum , kendiniz için olan bir işi daha ehemmiyetli daha izanlı ve özenli yapmanız gerekir. 

''Kendisi için koşmayan , başkası için serçe parmağını kıpratmaz'' derdi babam...

Gelelim yeteri kadar ilgiyi nasıl göstereceğimize;

Bloğunuz için düzgün bir Türkçe ile kısa olmayacak , uzun olup sıkmayacak yazılar yazın.

Daha sonra dönüp tekrar okuduğunuz da sizi bloğunuzdan soğutmayacak bir samimiyetle yazın. 


Bloğunuz için küçük harcamalar yapın. Domain alabilirsiniz , hosting alabilirsiniz , küçük bir meblağ karşılığında bloğunuza özel bir logo tasarımı satın alabilirsiniz yada bloğunuz için küçük bir çekiliş düzenleyebilirsiniz.

Sizin kadar bloğunuzun da sosyal ağlarda hakkı vardır , ona sosyal ağlarda (facebook , twitter , pinterest , google plus gibi ) hespalar açın. Açtığınız bu hesapları bloğunuzun rss beslemesi ile ilişkilendirerek hem bloğunuzu sosyal ağlarda güncel tutar hemde bloğunuzu bu hakkından mahrum etmemiş olursunuz.

Bloğunuza saygı gösterin. 

Bloğunuzun tasarımı yada kodları ile ilgili bir değişiklik yapacaksanız önce yedeğinizi alın , zira yedek almadan yaptığınız bir işlem sonucu bloğunuzu kaybedebilirsiniz. Bu kayıp sonunda bloğunuzu en baştan kurup , yeniden düzenlemeniz gerekecektir ki tecrübelerimle sabittir , bu durum insanı bloğundan soğumaya varıncaya kadar götürür. En iyisi siz her türlü olasılığa karşı , en azından bloğunuza gösterdiğiniz saygı çerçevesinde yedeklerinizi alın.

Bloğunuzu geliştirmek için araştırmalar yapın. Bloğunuzun tasarımıyla çok sık oynamanızı tavsiye etmem ancak mevcut tasarımınızda iyileştirmeler veya geliştirmeler yapabilirsiniz. Örneğin, Yeni bir sosyal ağa katıldıysanız bunu ekleyebilirsiniz , Bloğunuzda yer alan resimlere hoş efektler vererek bloğunuzu görsel açıdan güçlendirebilirsiniz. Yazı başlıklarınızı süsleyebilir ve dilerseniz mevcut temanız da yoksa bir manşet sistemi ekleyebilirsiniz. Manşet sistemine en güvendiğiniz yazılarınızı ekleyerek o yazıları daha fazla kişinin görmesini sağlayabilirsiniz. Webmaster forumlarında yada yabancı kaynaklı tasarım bloglarında gezinerek yeni özellikler keşfedebilirsiniz.

Bloğunuza misafir yazarlar davet edin. Bir bloğunuz varsa mutlaka blog yazarı arkadaşlarınız vardır. Onlardan sizin bloğunuz için bir yazı yazmasını isteyerek bloğunuza bir güzellik daha yapabilirsiniz. Misafir Blogculuk hem size hemde blog yazarı arkadaşınıza artı puan ve puanlar olarak geri dönecektir.

Herşeyden önce bloğunuza değer verin , bu değer daha sonra size fazlasıyla geri dönecektir.

İyi Bloglamalar.

Vural Egemen Sarıgöz
04.01.2012

3 yorum:

  1. Bir gün bir blog açarsam o bloğa hak ettiği değeri verimcem

    YanıtlaSil
  2. Melehat'ın bloğu isiml ibir blog açıcam. Burada ki tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!