Anasayfa » » Blogger Rastgele Yazılar Eklentisi

Blogger Rastgele Yazılar Eklentisi


Blogger'da sidebarınız da istediğiniz adette/sayıda yazınızı görüntüleyebilirsiniz. Sayfayı her yenilediğiniz de sidebarınıza eklediğiniz bu eklenti sayesinde yenilenen yazılar çıkar. Her yenilediğiniz de burada görüntülenen yazılar değişecektir. Oldukça kullanışlı olan bu özellik ziyaretçileriniz içinde faydalı olacaktır. Daha önce görmedikleri bir yazının başlığını görerek o yazıyı da okumak isteyebilirler.

Bu eklentiyi blogger'a eklemek çok kolaydır. Aşağıdaki yönergeleri izleyiniz.


<script type="text/javascript">var randarray = new Array();var l=0;var flag;var numofpost=6;function randomposts(json){var total = parseInt(json.feed.openSearch$totalResults.$t,10);for(i=0;i < numofpost;){flag=0;randarray.length=numofpost;l=Math.floor(Math.random()*total);for(j in randarray){if(l==randarray[j]){ flag=1;}}if(flag==0&&l!=0){randarray[i++]=l;}}document.write('<ul>');for(n in randarray){ var p=randarray[n];var entry=json.feed.entry[p-1];for(k=0; k < entry.link.length; k++){if(entry.link[k].rel=='alternate'){var item = "<li>" + "<a href=" + entry.link[k].href + ">" + entry.title.$t + "</a> </li>";document.write(item);}}}document.write('</ul>');}</script><script src="/feeds/posts/default?alt=json-in-script&start-index=1&max-results=1000&callback=randomposts" type="text/javascript"></script>

Yukarıdaki kodları kopyalayın ve Blogger panelinizden yerleşim alanına gelip yeni gadget ekle diyerek bu kodları yapıştırın ve isteğinize göre yerini ayarlayın. Kırmızı ile gösterilen 6 rakamını isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Gösterilecek yazı adedini gösterir.Hepsi bu kadar. İyi günlerde kullanın.

İyi Bloglamalar dilerim.
Vural Egemen Sarıgöz
04.01.2013

4 yorum:

  1. Bu çok işime yarayacak..

    YanıtlaSil
  2. İşe yarar makale olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Serkan Doğu17 Mart 2013 00:22

    rastgele yazıların resimli halde görünmesi için ne yapmalıyız? ya da en azında her yazının başında (*,o gibi) imleç olması için ne yapmalıyız?

    YanıtlaSil
  4. http://bloghocam.blogspot.com/2012/10/blogger-resimli-rastgele-yazlar.html

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!