Anasayfa » » Ülkücü Blog ve Ülkücü Blogger Teması

Ülkücü Blog ve Ülkücü Blogger Teması

Uzun zamandır aklımda olan bir blog projesini hayata geçirmiş bulunuyorum.Eskiden Ülkücülük üzerine bilgi kaynağı mahiyetinde bir çok site bulunurdu. Şimdilerde bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar azdır. Kutlu Yol ve Ülkü Ocaklarının Resmi sitesi dışında bilgi kaynağı görevini üstlenen siteye pek rastlamadım. Olanlar da zaten kapanıp gittiler. Bazı arkadaşlar ''böyle olmamış bir domain/alan adı al'' dediler ama ben böyle kalmasından yanayım. Çünkü günü geldiğinde alan adını herhangi bir sebepten yenileyemezsem sitenin kapanmasını istemem. Bu şekilde Google güvencesi ile site yıllarca ayakta durabilir.

Ülkücü Blog'a buradan ulaşabilirsiniz.
Ülkücü Blog Temasını İndirmek için tıklayınız.


Gelelim bloğun amacına ;

Yukarıda da belirttiğim gibi Ülkücüler için bilgi kaynağı görevini görmesini istiyorum. Ülkücü'ye dair ne varsa burada yer alacaktır. Tanımlar , bilgiler , belgeler , dökümanlar , resimler , videolar ve daha bir çok materyal burada Ülkücülerin ve Ülkücülük hakkında bilgi edinmek isteyenlerin hizmetinde olacaktır.


Gelelim bloğun tasarımına;
Bloğun tasarımı Miniminal SEO isimli bir Blogger temasından tarafımca düzenlenerek ortaya çıkarılmış bir temadır. Temanın adını Ülkücü Blogger Teması olarak belirledim. Google'da böyle bir arama yapanlar bu temaya ücretsiz sahip olacaklardır.
Tema ingilizce bir temaydı ve elimden geldiğince Türkçeleştirmeye çalıştım. Eğer İngilizce ibarelerin olduğu bir yere rastlarsanız , bu konu altında belirtirseniz en kısa zamanda düzeltirim.

Orjnal temaya eklediğim özellikler var. Bu özelikleri kısaca sıralamak gerekirse şöyle olur.
Son twitter iletisinin header'de kayan yazı şeklinde yer alması , Anasayfa'da konu özetlerinin etrafının çerçeve ile çevrelenmesi , Yazı tiplerinde Cufont özelliğiniz kullanılması , Bu yazı kaç kez okundu özelliğinin eklenmesi , Yazı başlıklarının yanına yorum sayısını gösteren yorum balonunun eklenmesi , seçili yazı renginin tema renklerine uygun renk olan kırmızının kullanılması gibi....


Aşağıda temanın orjinal hali ile benim düzenlediğim hali yan yana görünce değişikliği farkedeceksiniz.
































Temanın ön izlemesi ; burada
Temayı indirme adresi ; burada

Vural Egemen Sarıgöz
05.01.2013


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Süper Olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir düzenleme olmş , sade bir tema isteyenler için bulunmaz bir tema...

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!