Anasayfa » » Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi



TURAN İÇİN ATILAN İLK ADIM...
HER ÜLKENİN ÖZ BAYRAĞI VAR ELBET AMA BU BAYRAK TÜRK BİRLİĞİNİN BAYRAĞI,AVRUPA BİRLİĞİNDE OLDUĞU GİBİ... HAYIRLI OLSUN...

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye`nin oluşturduğu Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) bayrağı kabul edildi.

Bilindiği üzere Türk Konseyi`nin Sekretaryasına Dair Ev sahibi Ülke Anlaşması`nda ortak bayrak konusuna da değinilmiş ve “Türk Konseyi bayrağı ve amblemi binalar ve müştemilat üzerinde ve resmi amaçlar için kullanıldığında ulaşım araçları üzerinde sergilenecektir” ifadeleri kullanılmıştı.

Türk Konseyi Genel Sekreteri Halil Akıncı, Bişkek zirvesinde birçok önemli konularda anlaşmaya varıldığını ifade etti. Akıncı, Türk Konseyi bayrağının kabul edildiğini de açıkladı.

Kabul edilen ortak bayrağı anlatan Akıncı "Bayrağın ana rengi mavi olacak. Bu Kazakistan'ın bayrağı. Ortada yerleşecek olan hilal ise Türkiye'yi temsil edecek. Ay üstünde Azerbaycan bayrağındaki yıldız olacak. Hilalin dış kısmını ise Kırgızistan bayrağının güneş ışını kaplayacak." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da bayrağın kabulünü Türk Konseyi'nin kurumsallaşması adına yeni bir adım olarak değerlendirdi. Davutoğlu, "Bu bayrak, Türkçe konuşan halkları daha da yakınlaştıracak." dedi.


2 yorum:

  1. Mükemmel bir adım.. İnşallah devamı gelir.. "Yaşasın Irkımın Turan Ülküsü"

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!