Anasayfa » » Terör Sorunumuz Nasıl Çözülür? ( Mim )

Terör Sorunumuz Nasıl Çözülür? ( Mim )

Daha önce sizlere ''Mim nedir?'' isimli bir makale yazmıştım. Bu makale de mimin nasıl yapılacağını nacizane anlatmaya çalışmıştım. O makale üzerinden uzun bir zaman geçti ve artık mimleşmenin vakti geldi diye düşünüyorum. İlk mim konumuz , diğer blog yazarı arkadaşlarımında bu konu hakkında çözüm önerileri olduğunu düşündüğüm için '' Terör Sorunumuz Nasıl çözülür? şeklinde olacaktır.

Bu makale Bi Kalsam , Serkut , İbrahim Yüzer ve Levent Erkoç bloglarını mimleyerek terör sorunumuzu çözecek çözüm önerilerini kendi bloglarında bir makale ile aktarmalarını rica ediyorum.

Terör Sorunumuz Nasıl Çözülür?

Terör sorununu ele alırken ilk önce ülkemizdeki kürtleri tenzih etmek gerekir. Çünkü son günlerde siyasi otoriterlerin sıkça zırvaladığı '' Kürt Sorunu'' diye bir şey yoktur. Ülkemizde kürtlerle alakalı bir problem yoktur ancak Terör sorunumuz , bölücülük sorunumuz vardır. Bu soruna kürt kardeşlerimizi çekme gayreti ve azminde olan vatan hainleri vardır.

Terör sorununu bu bağlam da ele alırsak çözüme kavuşacağına inanıyorum. Bakınız bu gün dağda pkklıyım diyerek gezenlerden öldürülenlerin büyük çoğunluğu kandırılarak dağa çıkarılmış kürt kardeşlerimizden oluşuyor. Yine dağda pkklıyım diyerek gezinenlerden ele geçirilen ve yönetici olduğu anlaşılan kişilerin büyük çoğunluğu Ermenidir.  Geçtiğimiz günlerde Hakkari'de bir sınır karakolu'na tam iftar saatinde mehmetçiğimiz ezan okunur okunmaz orucunu açmak için elini bir bardak suya götürdüğü anda ağır makineli tüfeklerle saldırıldı. Ülkemizde bir vakit namazını dahi geçirmeyen kürt kardeşlerimiz elline silah alıp hakkını aramak için dağa çıkmış olsa dahi iftar saatinde oruçlu mehmetçiklere silah doğrultur mu? tabiki de doğrultmaz lakin Ermeniler doğrultur. Karabağ'da , Hocalı'da daha anne karnında ki bebeğin cinsiyeti için iddiaya tutuşup sonra annenin karnını yararak bebeğin cinsiyetine bakan ermenilerden her türlü oyun ve zulüm beklenir.

Hatta ve hatta Pkknın kurucusu olan Bebek katili Apo itinin dahi aslı Ermenidir. Gerçek adı Artin Agopyan olduğu kanıtlanmıştır. Öcalan soyismi ona bilerek verilmiş bir isimdir. 

Yakalanan bir çok Pkk itirafçısının itiraflarına göre , bir çok yabancı devlet pkk yı beslemektedir. Yunanistan, Suriye, İran, Irak, Ermenistan, İtalya, Amerika, İngiltere , Almanya gibi bir çok dünya devi ülkeler pkkyı silahlandırmakta ve varlığını sürdürmesi için eğitim vermektedir. 

Kürt Milliyetçiliği yaptığını savunan PKK , milliyetçilik olgusunun içine , zerdüştlük ismi verilen saçma sapan bir din ile Marksist ve Leninist gibi ideolojileri yerleştirmiştir. Bir çok pkk kampında zerdüştlük dinine ait ayinler yapıldığı ispatlanmış ve elimize geçen videolarda islam dini ile dalga geçtikleri görülmüştür. Hem Milliyetçiyim deyip hemde Yabancı ideolojilerin arkasına sığınmak abesle iştigaldir.

Kürtlerin Haklarını savunduğunu söyleyen Pkk acaba kürtlerin hangi haktan mahrum olduğunu düşünüyor.

 Bu gün ülkemizde , kürtler bir cumhurbaşkanı , başbakan , bakan , milletvekili, asker , öğretmen, hemşire, doktor , mühendis , tüccar gibi her türlü makam ve rütbeyi elde edebiliyorsa , her Türk vatandaşı gibi standart vergileri ödüyorsa ortada çiğnenmiş bir haktan söz edemeyiz. eğer kii hak olarak talep ettikleri ülkemizi bölüp bir bölümüne kürdistan isimli bir devlet kurmaksa bu hak değil kürtlerde dünyanın hiç bir etnik azınlığında yoktur. Pkk kullanılmaktadır. Pkk da kürtleri kullanmaktadır. Doğuda kandırılmış bir çok kürt vatandaşımız olduğunu düşünüyorum. 

Terör sorununu çözmemizin birinci şartı doğuda kürt halkına gerçeği anlatıp , onlarla el ele olmaktır. Devlet ve millet el ele olursa doğuda barınan pkk barınamayacaktır. Pkk nın savunduğu tezleri çürüttüğünüzde pkknın kandıracak bir kimsesi kalmayacaktır.

Rahmetli Cennet Mekan Alparslan Türkeş'in '' Kürtler ne kadar kürt ise bizde o kadar kürdüz , Bizler ne kadar Türk isek onlarda o kadar Türk'tür'' diyerek kürt ile Türk arasına ekilmek istenen nifak tohumlarını söküp atmıştır. 

Kürdün Türk'ten , Türk'ün de Kürt'ten ayrı bir yönü yoktur. Bayrağımız bir , vatanımız bir , dinimiz birdir. Aynı toprak üzerinde kardeş kardeşe asırlarca yaşadık bundan sonrada yaşayabiliriz. Yeter ki kürt kardeşlerimiz kendilerini kandırmak için Kürtlerin ezildiğini söyleyenlere inanmasınlar.

Bakınız Bu gün Pkk nın neredeyse siyasi temsilcisi olan BDP milletvekillerinin hiçbirinin oğlu yada kızı pkk kamplarında değildir ,  hepsi yurtdışında eğitim görmektedirler. Eğer gerçekten kürtlerin haklarını savunuyorlarsa ve bu hakları savunan mercini pkk olduğunu düşünüyorlarsa o halde evlatlarını da kürt evlatlarının ölümle burun buruna yaşadıkları dağlara çıkarsınlar.

Pkk en büyük gücü kürtlerden aldığı destek ile kazanmıştır. Ezilen kürtler değildir , ezilen bu topraklardır , eazilen Türk ile Kürt kardeşliğidir. 
Bizi bizden ayrıştırmaya çalışanlara en büyük cevap biz bir bütünüz demektir. 

Eğer vakti zamanında Apo yakalanıp Türkiye'ye getirildiğinde ibret-i alem için asılsaydı , bu gün ortada pkk diye bir şey kalmayacaktı.

Zaman zaman bu idamın kaldırılması hususu alevlenmektedir. Bu noktada bir siyasi iradeyi desteklemek için değil de bir yanlışı düzeltmek için bir bilgi vermek istiyorum.

Apo yakalanıp Türkiye'ye getirildiğinde DSP-ANAP ve MHP hükümeti koalisyondaydı. Mahkemesi yapıldıktan sonra idam cezasına çarptırıldı ve bu idam cezasının onaylanması için meclisten geçmesi gerekiyordu. Mecliste idamın kaldırılması için oylama yapılması gündemdeydi. Hatta geçici bir madde düzenlemesi dahi yapılabilir sözleri dolaşıyordu. MHP bu konuda tavrını başta belirtmiş ve idam cezası kaldırılsın ancak terör suçları hariç şeklinde sunarak Apo'nun idam edilmesini engellemek isteyenlerin önünü kesmek istemişti. Ancak her türlü çabaya rağmen oylamaya ve kanun değişikliğine başlandı. 


1 Ağustos 2002  tarihinde idamın kaldırılması yönünde oy kullanan milletvekillerinin partilere göre dağılımı şu şekilde olmuştur:
ANAP 73 milletvekili ile idam kaldırılsın , 
DSP 72 milletvekili ile idam kaldırılsın , 
YTP 52 milletvekili ile idam kaldırılsın , AKP 46 milletvekili ile idam kaldırılsın , Saadet 20 milletvekili ile idam kaldırılsın , Bağımsız 11. milletvekili ile idam kaldırılsın  oyu kullanırken , İdam cezasının kaldırılmasını kabul etmeyerek ‘hayır oyu’ kullanan tek parti de 116 milletvekiliyle
MHP olmuştur. Bu hususuda sık sık gündeme '' Apo'yu MHP asmadı'' diye gündeme getiren Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek isterim.

İşte tam bu noktada milletimizin memleket meselelerine olan duyarlılığını arttırması ve meselelerimiz hakkında detaylı bilgilere sahip olması gerekmektedir.

Terör sorununun tek çözümü Pkk nın kandırdığı Kürt halkına gerçeği anlatarak bilinçlendirmektir. Eğer kandırılmış kürtlerin pkkya olan desteği kesilirse pkk çok fazla sürmeden silah bırakıp dağılacaktır.

Ülkemizde Türk Milleti'nin bekası için çalışan sayısız kürt kardeşimiz vardır. Bu pkk resmen kürt kardeşlerimizin adını lekelemektedir. Bakınız. Seyyid Ahmet Arvasi isimli bir yazar Ağrılıdır ve şu sözü söylemiştir.

Aydınlar Ocağı''nda konferans verirken konferansı yöneten kişinin Türk-İslam Ülküsü''nden rahatsız olduğunu hissettirmesi üzerine " ben Afrika''nın ortasında dünyaya gelmiş ve bu akla da sahip olsaydım Tereddütsüz Türk Milliyetçisi olurdum. Çünkü ben Türk Milletinin de , İslam Alemin de mazlum milletlerinin de kurtuluşunun Türk milliyetçilerinde , Türk - İslam Ülkücülerinde olduğuna "Amentüye iman ettiğim" gibi inanıyorum" dediğini billiyoruz.

Terör sorunu yalnızca ve yalnızca kürt ile Türk el ele olursa , Devlet ile millet omuz omuza olursa çözülür...

Vural Egemen SARIGÖZ
05/08/2012

2 yorum:

  1. Makaleniz ve anlatımınız çok güzel hocam. memnun kaldım.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Vural
    Bloğuma mimleme yaparak gösterdiğin önem ve saygıya teşekkür ediyorum.
    Doğuda yapılacak , yatırım üretim, istihdam odaklı çalışmalar sayesinde ve eğitim,sağlık,sanayi alanında her türlü altyapının kurulup,halkın desteğini alarak, kürt kardeşlerimizi kalkındırarak,onlarla el ele olarak ve Rahmetlininde dediği gibi,bizler ne kadar Türk isek onlarında aynı haklara sahip olduklarını kanıtlayarak bu insanların , çapulcuların peşinde koşmasını,onların elinde maşa olmalarını engelleyeceğimize durduracağımıza inanıyorum.
    Yani çözüm kendi içlerinde bu kürt kardeşlerimizin bu gidişata dur demesinde.
    Teroristlerin oyununa gelmemesinde,beyinlerinin yıkanmasına izin vermemesinde.
    İşte o zaman kendi içlerinde bu olaylara dur dediklerinde,çözüme doğru gidilmiş olunacağına inanıyorum.Tabi bunun içinde Türk hükümetinin gerekli bütün alt yapıyı bu bölgeye sunması gerekiyor.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!