Anasayfa » » Euro 2012 Şampiyonu İspanya...

Euro 2012 Şampiyonu İspanya...


Euro 2012 Şampiyanasının final maçında İtalya'yı 4-0 yenen İspanya, Avrupa Şampiyonu oldu. Üst üste 3 turnuvada şampiyonlupa ulaşan İspanyollar, Euro 2008 ve 2012 Dünya Kupası'nın ardından, Euro 2012'yi de kazanarak, ulaşılması güç bir rekora ulaşıp tarihe geçtiler.

İtalya'nın buraya kadar gelmesi zaten bir mucizeydi. İspanya'yı yenebileceğini düşünmüyordum ancak bir ara acaba Almanya'yı yarı finalde elemiş olmanın gazı ile İspanya'yı zorlar mıd iye düşünmüştüm ancak maçı izleyenlerde bileceklerdir ki İspanya çok rahat bir maç oynayarak kazandı. Fernando Torres eğer ilk on bir de yada 2. yarının başında oyuna dahil olmuş olsa çok daha farklı bir skor elde edilebilirdi.

Maçın son bölümünde oyuna giren Torres bir gol bir assist ve bir çok gol pozisyonu ile maça damgasını vurdu diyebiliriz. Şimdilerde turnuvanın yıldızı kimdir diye tartışılıyor bana göre iki kişiden söz edebiliriz. Ya İniesta'dır yada Pirlo'dur..

Bu şampiyona'da Türkiye'nin olmayışı bizleri bir hayli üzmüştür umarım 2014 Dünya Kupası elemelerini geçerek Dünya Kupasına katılabiliriz.

İspanya'yı tebrik ederim...

Vural Egemen Sarıgöz
02/07/2012

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!