1-Başlıklarınız Dikkat Çekici Olsun...
Makalelerinize konu başlığı belirlerken , belirleyeceğiniz başlıklar dikkat çekici olmalıdır. Bloğunuzu ziyaret eden bir çok okur ilk önce başlıklara göz gezdirir ve ilgisini çeken , kendisinde merak uyandıran başlıklara ait makaleleri okumayı tercih eder. Bu sebepten seçeceğiniz başlıklar okurlarınızın dikkatini celbetmeliki , o makalenizi okumak istesinler...
2-Yazılarınıza Resim Ekleyin...
Yazılarınız resimlerle süslemeniz demek okuyucunun göz zevkine hitap etmek demektir. Resiml ibir yazı okunurken sıkılma riskini azaltır. Hani eskiden okuma yazma bilmez çocuklar gazetelerin , dergilerin yada kitapların sadece resimlerine bakarlar ya işte tam da bu mana da resimler yazımıza renk katar. Resimlerin çok büyük olmamasına ve yazınızın konusu ile alakalı bir resim olmasına dikkat ediniz. Yazının uzunluğuna ve muhteviyatına göre resim sayısı değişebilir.
3-Yazılarınızda Kaynak Gösterin...
Yazılarınızda bir belgeden,bilgiden,siteden,kitaptan,dergiden vs alıntılar yapıldıysa mutlaka kaynak gösterilmelidir çünkü yazının altında kaynak gösterilmesi o makale yazarının ve sitenin hakka riayet ettiğini gösterir ki bu da çok sayıda kullanıcı için önemli bir ayrıntıdır.
4-Yazılarınızda İmla Kurallarına Uyun...
Yazılarınızda imla kurallarına uymanız okunacak bir makale için yapacağınız en büyük iyiliktir. İmla kurallarına uyulmuş bir yazıyı okumak zevkli olur. Okurlarınıza düzgün bir Türkçe ile birlikte imla kurallarına uymuş bir makale sunduğunuzda sizi bu kategoride ayrı bir köşeye oturtacaklardır. İmla kurallarına uymak blog yazarlığına verilen önemi gösterir.
5-Yazılarınızın Önemli Yerlerini İşaretleyin...
Yazılarınızın önemli yerlerini kalın yada kırmızı renkle işaretleyin. Bu yazınıza renk katacaktır. En azından okuyucularınıza önemli yerleri işaret ederek makalenizin önem arzeden kısımlarını mutlaka okumasını sağlayabilirsiniz.
6-Yazılarınızı Tüm Dünya Okuyor...
Yazılarınızı tüm dünya okuyormuş hissi ile yazmanızı tavsiye ederim zira bu zihniyette yazılan makaleler ciddi ve genel bir yapıya sahip oluyorlar. Arkadaşlarınızla konuşur gibi değilde , biraz diplomatik biraz samimi bir üslup ile yazılarınızı tüm dünyanın okuduğunu düşünerek yazınız.
Vural Egemen Sarıgöz
28/06/2012
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!