Anasayfa » , , » Kripto Yatırımcısına Tavsiye-4

Kripto Yatırımcısına Tavsiye-4

Hacmi ve değeri çok düşük koinlerden uzak durun. Genelde piyasaya yeni giren tecrübesiz traderların 0,001$ gibi değere sahip koinler için bu 1 dolar olursa milyoner olurum gibi klişe düşünceleri olur. Bunlar genelde balinaların insanları tokatladıkları ya da işe yaramaz koinlerdir. Bazı koinlerinse projeleri iyidir ve az popüler olan borsalarda başladıkları için hacimleri düşük olabilir, bunları da araştırıp bulursanız uzun vadeli olarak girip sabretmelisiniz. Ayrıca hacmi düşük olan koinlerde ve fazla popüler olmayan borsalarda alım-satım oranı düşüktür. Dolayısıyla görünüşte bir koinden %100 kar etmiş gibi görünseniz bile alan olmadığı ve siz nakite çeviremediğiniz sürece buna kar denemez buna dikkat edin.


Boğa sezonunda olsanız ve güvendiğiniz bir kriptocu sosyal medya hesabından teknik analiz paylaşsa bile, hatta kendiniz de araştırdıysanız bile, lütfen bir koine bütün paranızı yatırmayın ya da kredi çekmeye kalkmayın. Evdeki hesap özellikle kripto borsasında çarşıya uymayabilir. Koin yükselecek olsa bile zamanını kestirmek mümkün olmaz, 2 ay sonra yükselecek koine(tabi kimse bilmiyor) 1 ay sonra geri ödemeniz gereken parayı koyduğunuzda, düşmüş şekilde çekmek zorunda kalırsınız ve bu sizin için hiç iyi olmaz. Burda "Risk Yönetimi" faktörü devreye giriyor. Her ne kadar akıllıca ve size zarar vermeyecek miktarlarda trade yapmak zevk veriyor olsa da bunun oyun olmadığının ve gerçek paralarla işlem yaptığınızın farkında olun.

Borsalarda, özellikle boğa dönemlerinde yüksek hacim ve al sat işlemleri gerçekleştiğinde bu durum o borsanın server'ının çökmesiyle sonuçlanabilir. Bu da geçici olarak, bazen günlerce paralarınıza ulaşamamanıza ve işlem yapamamanıza sebep olabilir. Bazı borsalar bu sorunla başa çıkabilmek için geçici sürelerde üyelik alımını bile durdurdular. Bunu öngörmek zor olsa da, böyle bir durumdan şüphelendiğinizde biraz erken çıkış yapıp koininizi başka borsaya ya da cüzdana çekmeyi düşünebilirsiniz.

Devamı:

https://koinbilgisi.com/kripto-yatirimci-icin-tavsiyeler-4/

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!