Anasayfa » , , » İnsanların Blog Yazarlığını Bırakmasının 4 Sebebi

İnsanların Blog Yazarlığını Bırakmasının 4 Sebebi

Blog yazmak günümüzde gittikçe popülerliliğini artıran önemli bir uğraştır. Fakat blog açma konusundaki artış internet kullanımının ve bilgi paylaşımının artması bakımından olumlu bir gelişme olarak görülse de benzer oranda kapanan blogların olması da aslında işlerin çok da planlandığı gibi gitmediğinin göstergesi. Peki insanlar neden blog yazmayı bırakıyorlar ?
Büyük bir heyecanla ve merakla açılan bloglar farklı sebeplerden ötürü yapılan emeği çöpe atarcasına yalnızlığa terk ediliyor. Bu sebepler aşağıda sizlerle paylaşacağım. Eğer blog yazarlığına başlama arefesindeyseniz aşağıdaki sebeplere göz atarak yaşanması muhtemel durumlara karşı planınızı yapabilirsiniz.

Erken para kazanma hırsı

Maalesef amaca hızlı bir şekilde ulaşmak için ani kararlar verip işin başındayken yanlış kararlar alabiliyoruz.Her blog yazarı bir şekilde yazılarında para kazanmak ister.Fakat bu zamanla olacak iş.Önce yazılarınız günü gününe index alsın,  arama sonuçlarında çıkın, organik trafik alın, sosyal medya takipçileriniz artsın daha sonra elbette gelir elde edebilirsiniz.
Daha kendi blogunuz oturmadan 3-5 TL için sitenize yazık edip link vermeyin.Bu daha yürümeden koşmaya benziyor.Eğer bu kadar sabrı gösteremeyecekseniz zaten para kazanmak için blog yazma işine hiç girmeyin!

Kalitesiz hazırlanmış çok fazla içerik

“Ne kadar çok yayın yaparsam o kadar çok ziyaretçim olur.” Tek başına tamamen yanlış bir düşünce !
Yazılarınız belli bir doygunlukta ve okuyucunun konuyla ilgili her şeyi bulabileceği, anlayabileceği türden bir yazı olmalı.Şu anda internette yayınlanmamış konu bulmak çok zor.Yazdığınız konunun daha önce başkası tarafından yayınladığını varsayarsak sizin bazı şeyleri farklı yapmanız gerekir ki bir adım öne çıkasınız.
Yazıyı yayınladım, bitti benim işim diye düşünmeyin ! Her yazı bir ürün. Yazarken harcadığınız sürenin yarısını pazarlama yapmak için harcamalısınız.Bugün başka bir başlık kullanarak twitter da paylaşın, yarın farklı ilgi çekici başlık kullanarak facebook da paylaşın gibi…

Anahtar kelime araştırmasının yapılmaması

Sosyal medya trafiği sizi bir yere kadar taşır.Kaldı ki yeni blog yazarı olduğunuzu düşünürsek yeteri kadar takipçiniz de olmayabilir. Bu durum da hedef herkesinki gibi arama motorları olmalıdır.
Google belirli bir sıralama faktörlerine göre sayfaları ön sıralara taşıyor.Siz yıllardır aktif olan bir bloga göre ilk etapta baştan geridesiniz. Bunun için bazı şeyleri farklı yapmalı ve çapınızı bilmelisiniz.Şöyle ki:
Güneş gözlükleri kelimesi oldukça populer olan ve aranma hacmi yüksek bir kelimedir.Sizin bu hedef kelimede yükselmeniz çok zordur.Fakat daha belirgin kelimeye odaklanırsanız – bu örnekten yola çıkarsak – kemik erkek güneş gözlükler gibi ilk sayfada yer almanız daha mümkün olacaktır.İngilizce de long tail keywords diye geçen ve türkçe olarak uzun kuyruklu anahtar kelimeler olarak adlandırılan kelime öbeklerini iyi araştırmalısınız.

Genel blog kavramı

Google ve okuyucular sitenizin ne olduğunu tam olarak anlamalı.Yani bir yandan sağlık haberi verirken diğer yandan teknoloji haberleri vermeyin.Zaten tek başınıza tüm konulara yetecek kadar güçlü olamazsınız.
Eğer tüm konuları blogunuzda yansıtmak isterseniz okuyucular sizi samimi bulmaz.Bilginiz de tartışılır ! Yalnız bir kategoride blogunuzu sürdürürseniz ziyaretçileriniz sizin bu konuda uzman olduğunuz düşünür ve o konudaki bilgilerinizi önemserler.
Size tavsiyem şudur ki; konu olarak dağılmayın.Niş (ingilizce niche) kavramı üzerinde durarak tek bir kategoride yoğunlaşın.

Son Sözler

5 yıldır blog yazarlığı yapan birisi olarak çevreme baktığımda “insanlar neden blog yazarlığını bırakıyor” sorusunun elle tutulur sebeplerini sizlerle paylaştım. Mücbir sebepler dışında gördüklerim bunlar.Peki sizce insanlar neden blog yazmayı terk ediyor ?
Yazar hakkında:Bu yazı EhliBlog sitesi sahibi Poyraz Şahin tarafından yazılmıştır.Poyraz blogunda adsense para kazanma, blog açma ipuçları, google servisleri kullanımı ve blogger konusunda yazılar paylaşmaktadır.

1 yorum:

  1. Dediklerinize harfiylen katılıyorum bende öyleydım ama zamanla öğrendim.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!