Anasayfa » , , , , , , » Kuran-ı Kerim'e göre nasıl erkek veya kadın olunur?

Kuran-ı Kerim'e göre nasıl erkek veya kadın olunur?

Günümüzün tabiri caizse söylemleri vardır . '' Adam gibi erkek, uslu erkek, akıllı erkek, taşfırın erkeği , kız gibi erkek'' şeklinde söylemler vardır. Peki Kur'an-ı Kerim'e göre erkek nasıl olmalı? Nasıl erkek olunur? Bunları rehberimiz, kaynağımız , Rabbimizin bize en büyük hediyelerinden olan Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetler ışığında inceleyelim.

Bakara Suresi 184. Ayeti Kerime'de ''Onlar, size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz'' buyurulurken Erkeğin kadını nasıl sahiplenmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Yine Tahâ Suresi 132. Ayette ''Ailene namazı emret ve kendin de ona devam et'' buyuruluyor. Ailenin reisi erkektir. O halde ailesine namazı emretmesi , namaz kılmalarını sağlaması , onlara namaz kılmanın önemini arzetmesi erkeğin görevlerindendir.

Namaz kılınan bir ailede saygı ve sevgi muhabbetle birlikte çoğalarak artar. Namaz kalbi yumuşatır , merhamet duygularını ayan eder. Namaz kılan aile bireyleri birbirilerini sevgide ve saygıda üstün görmeye başlarlar. ADinin temeli olduğu gibi ailenin de saadetinde temel görevi yine namazındır. Erkek ailesine namaz kıldırmalı ve onları namaza teşvik etmelidir.

Nisâ Suresi 34.Ayette '' Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar'' Bu ayette erkeğin koruyucu özelliği vurgulanırken , koruma görevi emrediliyor. Erkek kadını koruyup kollamakla birlikte onların geçimini sağlamak zorundadır. Bunu da Yine Nisa Suresinde''Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar'' ayetiyle bunu vurgulamaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!