Anasayfa » » Teknoloji Filmleri Serisi - Evrim (Transcendence)

Teknoloji Filmleri Serisi - Evrim (Transcendence)


Bloguma uzun zamandır içerik üretemiyordum. Edebiyatta buna ''yazar tıkanması'' derler. Sanırım blog yazarları içinde aynı şey geçerlidir.  Yaşadığımız problemlerden ötürü yada işlerimizin yoğunluğundan kaynaklanan nedenlerden dolayı fırsat bulup blogumuza içerik üretemeyebiliyoruz.

İçerik üretemediğim zamanlarda bol bol film izledim ve meraklı olduğum alan üzerine yani teknoloji konulu filmleri izledim. Teknoloji konulu filmleri izlemeyi seviyorum. Bazen blogumda Film Tavsiyeleri kategorisi altında izlediğim filmleri paylaştığımı görürsünüz.  O halde blogumun fıtratına uygun filmler olursa daha hoş olurdu.

Teknoloji Filmleri Serisi adı altında da izlediğim filmleri paylaşmaya başlıyorum.

İlk filmimiz, Jonny Deep'in Evrim isimli filmidir.

Evrim Filminin Konusu;
Filmimizin kahramanı Dr. Will Caster büyük buluşlara imza atmış son olarak yapay zeka üzerinde çalışan bir bilim adamıdır.  Yapay zeka ile birlikte teknolojinin daha çok ilerleyebileceğini hatta üretimin ve tedavinin sınırları zorlanacak şekilde hızlanacağını kanıtlamaya çalışmaktadır.

Bu zaman zarfı içerisinde yapay zeka teknolojisinin dünya için bir tehdit olduğunu düşünen radikal grupların üyeleri Yapay Zeka Projesini durdurmak için Dr.Will Caster'ı ve ekibini hedef almışlardır.

Yapılan bir terörist saldırı sonucunda yaralandı ve enfeksiyon kaparak bitkisel yaşama girmiştir. Aynı kendisi gibi bilim insanı olan eşi Evelyn Caster Will Caster'ın daha önce maymun beyni üzerinde yaptığı çalışmaları geliştirerek bitkisel yaşama giren eşinin beynini süper bir işlemciye sahip bilgisayara bağlayarak yapay zeka projesini fiilen harekete geçirmiştir. Tek eksik kurulan yapay zekanın internet vasıtasıyla dünyadaki tüm bilgisayarlara ve ağlara bağlamaktır.

Bayan Caster ağ bağlantısını da mümkün kılarak yapay zekayı tüm dünya bilgisayarlarındaki ağlara erişimini sağlamıştır.

Artık internet erişimi bulunan yapay zekanın daha da geliştirilebilmesi için 2 şey lazımdı. Birincisi para ikincisi ise bu projeyi geliştirebilecek bir yer. WallStreet Borsasından 36 milyon doları bir anda kendi hesaplarına aktaran yapay zeka yer olarak da ülkenin terkedilmiş bir bölgesini belirlemiştir. Artık tüm kaynaklara sahiptirler ve yapay zekanın geliştirilmesi için tam gaz yola devam etmektedirler.

Yapay Zeka artık geliştirilmiş ve üretim ile sağlık konusunda tüm iyileştirmeleri yapmaya başlamıştır. Hücre yenileme ile saniyeler içerisinde ölen hücreyi yeniden inşa edebilen yapay zeka tüm hastalıkları tedavi etmeye başlamıştır. Kaybedilmiş bir uzvu yeniden yapma, doğuştan kör olan birinin hücrelerini yenileyerek görmesini sağlamak gibi yeteneklere kavuşmuştur.

Nanoteknolojininde desteğini alan yapay zeka tüm dünya için tehdit oluşturmaya başlamıştır. Projeyi başlatan Bayan Caster yapay zeka ile bütünleşmiş olan Will'in beyni hakkında tereddütlere düşmeye başladı anda herşey için çok geçtir artık Will'in beyni ile birlikte yapay zeka kendi ordusunu kurmuş ve durdurulması imkansız hale gelmiştir.

Filmin sonunu anlatarak gizemi bozmak istemiyorum.

Film tam anlamıyla bir teknoloji filmidir. Teknoloji meraklılarının mutlaka izlemesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Bu harika teknolojik konu ile Jonny Deep oyunculuğu birleşince ortaya bir baş yapıt çıkmış desem yanlış söylemiş olmam.

İnternetten Evrim İzle, Evrim Filmi İzle, Transcendence İzle gibi aramalara yaparak filmi izleyebilirsiniz.

Yine de filmi izlemeden evvel fragmanını izlemek istiyorum derseniz aşağıdaki playerdan fragmanı izleyebilirsiniz.


5 yorum:

  1. Teşekkürler, Hemen izleyeceğim. Sizin film tavsiyelerinize bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Uzun zamandır bu "yazar tıkanması"nın bitmesini bekliyordum :) Umarım bitmiştir... Ben bilim-kurgu filminin de bir gerçekçiliği olması gerektiğini düşünüyorum. Yapay zeka, günümüzde üzerinde çalışılan bir konu. Hatta kısmen yapılmış yapay zekalar bile mevcut. Tüm ihtimalleri değerlendiren bir çip, bir yapay zeka demek. Ama ne zaman bir fantastik filme rast gelsem kendimi kandırılmış hissederim. Bir yerde kurguda aşırıya kaçılmış tabi. Şu hücreleri yenileme olayı... Bu bir anlamda ölümsüzlüğün sırrı demek. Ben inanmıyorum ölümsüzlüğe. Yok öyle bir dünya. Yani bana göre her kurgunun akla yatar bir tarafı olmalı. Hayatta teknolojinin değiştiremeyeceği yaradılış gerekleri de var. Abartmamak gerek. Kurgudan sıkılıyor insan.

    YanıtlaSil
  3. hemen hemen Benzer konuya sahip lucy kadar olmasada oldukça beğendiğim bir film tekrardan hatırlamak güzel oldu.Bende sitemde film yorumluyorum. Bu filmi atladığım için kendime kızdım şimdi.

    YanıtlaSil
  4. Tavsiye için teşekürler herzaman takipteyim..

    YanıtlaSil
  5. Hemen izleyeceğim gerçekten de güzele benziyor lütfen daha fazla film tavsiyesinde bulunun tavsiye ettiğiniz filmler çok güzel oluyor emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!