Anasayfa » , , , » Webtasarımı Yaptırırken Hangi Firma Seçilmeli?

Webtasarımı Yaptırırken Hangi Firma Seçilmeli?


Artık web sitesi ihtiyacı ister şirket ister kişisel olsun genel ihtiyaçlarından birisi haline gelmiştir. Kurum ve kuruluşlar müşterilerine gülen ve profesyonel yüzünü göstermek için bir web sitesine ihtiyaç duyarken kişi veya kişiler de kendilerini ifade etmek adına bir web sitesine ihtiyaç duymaktadırlar. Belki de bu yüzdendir ki günümüzde kurumsal ve kişisel bloglar bir hayli ilgi görmektedir.

Webtasarım işlerinizi yaptırmak için tercih edeceğiniz web tasarım ajansı sizin için belirli kriterlere ve özelliklere sahip olmalıdır.
Webtasarımı yalnızca bir ara yüzden ibaret olmamalıdır. İyi bir web sitesi için SEO çalışmaları, grafik-logo çalışmaları da olmalıdır.

Web tasarım ajansı seçerken işinde profesyonelleşmiş bir firmayı tercih etmek en doğru tercih olacaktır. Verilen hizmet karşılığında aldığınız geri dönüşleri göz önünde bulundurursanız, ödeyeceğiniz para gözünüze görünmeyecektir.

Web tasarım firması seçimini bir kaç örnek ile açıklayalım.

Her zaman yapılan yanlışlardan birisi Google'da yapılan aramalarda çıkan ilk sonuca odaklanıp kalmaktır. Google aramalarında 2. ve 3. sayfada çıkan sonuçlarda değerlendirilmeli ve küçük bir fizibilite çalışması yaptıktan sonra arama sonuçlarına göre firmaları değerlendirmelisiniz.

Tercih edeceğiniz web tasarım ajansı yalnızca web tasarımında değil, SEO konusunda da çalışmalar yürüten bir firma olmalıdır. O halde Google aramalarınıza İstanbul SEO yazarak kriterlerinizi belirleyebilirsiniz.

Belirlediğiniz firmaların ürünlerine, verdiği hizmetlerine ve referanslarına mutlaka göz atmalısınız. Çünkü yaptıkları işler yapacakları işlerin en büyük referansıdır. İnşaat firmasını örnek verdiğimiz için aynı sektör üzerinden örneklerle devam edelim. Tercih edeceğiniz web tasarım ajansının referanslar kısmında inşaat firmalarına yapılmış bir web site tasarımı olup olmadığına mutlaka bakmalısınız.

Web tasarım konusunda tercih edeceğiniz firmaların mutlaka olması gereken özellikleri aşağıda kısaca sıraladım.


  • Mutlaka kendilerine ait profesyonel bir webtasarım sitesi olmalıdır.
  • Web sitelerinde hakkımda, iletişim, referanslar, hizmetler, ürünler gibi sayfalar mutlaka olmalıdır.
  • İletişim kısmında açık adres,telefon ve harita bilgileri olmazsa olmazdır.
  • Referans olarak gösterilen sitelerin halen çalışır vaziyette olması önemlidir.
  • Kendilerini ve yaptıkları işi net bir şekilde açıklayan metinleri olmalıdır.
  • İsteğinize göre kişisel yada kurumsal çözümler verebilmelidirler.
  • 7/24 telefon ve mail desteği sunan bir hizmet anlayışları olmalıdır.


Bunun gibi bir çok özellik sayabiliriz ancak başlıca belirtebileceklerim bunlardır.

İyi bloglamalar dilerim.

10 yorum:

  1. Teşekkürler,seo konusunda mersin seo tercih sebebiniz olduğunu anlıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Benim bilgiokulu.net adlı bir sitem var sitemi üst sıralara çıkarmaya çalışıyorum bunu için sizde yardım istiyorum sitemde ne gibi değişiklik yapmalıyım 1 tane sorun söylerseniz ona göre düzelteceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEO çalışmaları yapmanız gerekmektedir. İlk önce site adı ve açıklaması ile başlayabilirsiniz. Örneğin sitenizin ismi bilgiokulu olmasına rağmen açıklamasında bilgi evi görünmektedir. Açıklamanın devamında yer alan kısımları ise seoya uygun şekilde düzenlemelisiniz. Örneğin şöyle olabilir.

      İnternet, Marketing, Para Kazanma, İlginç Bilgiler gibi... Doğru anahtar kelimeler üzerine yoğunlaşmanız başarınızı arttıracaktır.

      Bu konuda internette yer alan SEO makalelerini okuyarak yapabilir yada bu işi hakkıyla yapan SEO konusunda deneyimli kişi yada kuruluşlarla çalışabilirsiniz.

      Backlink kazanmak adına arkadaşlarınızdan sitenize link çıkışı yapmalarını sağlayabilir, siteniz hakkında özgün makaleler yayınlamalarını rica edebilirsiniz. Yada ücretli olarak diğer sitelerde makaleler yayınlatabilirsiniz.

      Sil
  3. MErsin seo bi arkadaşımdan duymustum bende

    YanıtlaSil
  4. ben kendi internet sitemin tasarımı için buypasa.com dan hosting hizmeti veren bir firmayla anlaşmıştım. şu an için memnunum.

    YanıtlaSil
  5. Hiç bir bilgim yoktu teşekürler bilgilendirdiğiniz için.

    YanıtlaSil
  6. Adana web tasarım firması olarak bizi tercih edebilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  7. gerçekten güzel bilgiler paylaşmıssınız. bizlerde lazer epilasyon teknik servisi ve lazer epilasyon tamiri sektöründeyiz tavsiye ve önerileriniz ile bizleri mutlu edebilirsiniz. :)

    YanıtlaSil
  8. Bilgilendirme için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!