Anasayfa » » Yatay ekranda telefon klavyenizi küçültün!

Yatay ekranda telefon klavyenizi küçültün!

Telefonunuzu yan çevirdiğinizde klavyenin tüm ekranı kaplaması sizi rahatsız mı ediyor?

Eğer (root'lu) bir Android kullanıcısıysanız, bir yazı ekranında telefonunuzu yan çevirdiğiniz zaman yazı alanının bütün ekranı kapladığının büyük ihtimalle farkındasınızdır. Eğer bu durumdan hoşnut değilseniz de, bu problemi çözmeniz için basit bir yöntem bulunuyor:

Xposed modüllerinden birini telefonunuza yüklemek.
Disable Fullscreen Keyboard adlı Xposed modülünü yüklediğiniz zaman, yazı yazdığınız bölümün normal boyutlarda kalabilmesini sağlıyor. Ancak bu modülü akıllı telefonunuza yüklemek için öncelikle telefonunuza Xposed Framework'ü yüklemeniz gerekiyor (root gerekli).

Framework'ü telefonunuza yükledikten sonra, modülü yükleyebiliyorsunuz ve bu yüklemenin ardından telefonunuzu baştan başlatmanız gerekiyor.
Bu modülde belirlemeniz gereken bir ayar bulunmuyor. Bir kez modülü aktif hale getirdikten sonra, otomatik olarak yazı girişi bölümünün boyutu küçülüyor.

Mesajlaşma uygulamalarında bunun anlamı, mesaj geçmişinizin daha büyük bir bölümünü görebilmeniz anlamına geliyor. Tabii ki bu modül başka uygulamalarda da işe yarıyor. Ayrıca modül, SwiftKey, Swype ve Google Keyboard gibi diğer klavyelerde de işe yarıyor.


1 yorum:

  1. BU tam ekran durumuna bende uyuz oluyorum ama telefonum rootlu değil. O yüzden bulaşmak istemiyorum.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!