Anasayfa » » SEO Planı

SEO Planı

Dün yayınladığım SEO Çalışmalarına Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler isimli makalenin sonunda SEO Planı isimli bir yazı yazacağımı belirtmiştim.

Yukarıdaki yazıda yer alan adımları tamamlayıp sitenizi son haline getirdikten sonra bir SEO planı oluşturup sitenizin arama motorlarında yükselmesi işlemlerine başlayabilirsiniz. Bu konuda bilgisi olmayan kullanıcılar için bu başta karmaşık gelebilir ancak aşağıda sıralayacağım adımları teker teker uygulayarak herkesin bunun üstesinden gelebileceğine eminim. Bu ve önümüzdeki yazılarda ihtiyaç duyacağınız tüm bilgi ve araçları size sunacağım ve SEO yazılarının sonunda siz de sitenizi arama sonuçlarında ilk sayfaya çıkaracak bilgiye sahip olacaksınız.

Başarılı olmak için yapılması gereken en önemli şey planlı çalışmaktır. SEO planı yapmadan da SEO konusunda başarıdan söz edemeyiz. Aşağıdaki sorularla güçlendirilmiş SEO planını oluşturunuz.

1. Tanıtım hedefinin belirlenmesi: SEO yoluyla tanıtımın amacı daha çok site trafiği mi, satışları arttırmak mı ya da bazı alanlarda rakiplerin önüne geçilmesi mi? 

2. Anahtar kelimelerin belirlenmesi ve gruplara ayrılması: Siteye çekilecek hedef kitle kim ve sitenin hangi kısmıları ilgilerini çekebilir. Bu kısımlar arama motorlarında hangi şekilde aranabilir?

3. Anahtar kelimeler için rakip analizi: Seo yoluyla tanıtım yapılacak alanda başka hangi rakipler var ve arama sonuçlarındaki pozisyonları neler? Kendi SEO stratejiniz için faydalanılabilecek bilgiler bulunabilir mi?

4. Site içi optimizasyon: Hangi sayfalara optimizasyon yapılacak ve anahtar kelime grupları site içeriğine nasıl eklenecek? Aynı zamanda site içindeki bağlantılar nasıl düzenlenecek? 

5. Sitenin arama motorlarına eklenmesi: Sitenin arama sonuçlarına daha hızlı çıkması için SEO ayarlı site arama motorlarına nasıl eklenecek?

6. Site dışı optimizasyon: Sitenin arama motoru optimizasyonu tamamlandıktan sonra sonuçlarda daha üst sıralara çıkmak için site dışı optimizasyondan nasıl faydalanılır?

Yukarıda belirtilen SEO Planı maddeleri ya da başlıkları ayrı ayrı ele alınmalıdır. Bu yalnızca bir SEO Planı oluşturmak adına sıralanmış bir listedir. Başlıkların yanında yer alan soruları kendiniz için, siteniz için cevapladığınız da en doğru sonuca ulaşacak olan SEO planını oluşturabilirsiniz.

İyi bloglamalar dilerim.

2 yorum:

  1. Listenin sadece 1. ibaresi net bende. Oda daha fazla ziyaretçi. Gerisi için adım adım planlama yapacağım. İşi biraz ciddiye alarak yapmak lazım bu sefer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah başarılı olursunuz. Kolay gelsin.

      Sil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!