Anasayfa » » Akıllı Cep Telefonları ile Harika Resim Çekme Teknikleri

Akıllı Cep Telefonları ile Harika Resim Çekme Teknikleri

İster gündelik hayattan fotoğraflar için olsun, ister e-ticaret için sanal mağazada sunulacak ürünlerin fotoğrafları, güzel fotoğraflar için profesyonel bir fotoğraf makinesine ihtiyaç duyulduğu genel geçer bir kural olarak kabul edilir. Ancak bu makinelerin pahalı olması ve bunlarla iyi fotoğraflar çekmek için eğitime ihtiyaç duyulması, bunu çoğu kişi için uygulanabilir olmaktan çıkarır. Buna karşın artık neredeyse herkesin sahip olduğu akıllı telefonlar, gelişen teknolojileri ile beraber kaliteli fotoğraf çekmenin teknik altyapısını sunuyor. Bundan yola çıkarak bu yazıda fotoğrafçılık eğitimi, karanlık oda veya gelişmiş fotoğraf düzenleme programları olmadan akıllı telefonunuzla ustaca fotoğraflar çekmenizin ve bunları düzenlemenin yollarını tanıyacaksınız.

Çekim Esnasında...
Fotoğraf çekerken dikkat etmeniz gereken en temel iki kural, ön planda olmasını istediğiniz nesnenin fotoğrafın merkez alanında yer alması ve odakta, yani bulanık olmamasıdır. Ancak bunların dışında da başarılı bir fotoğrafı vasat bir fotoğraftan daha çekim aşamasında ayıracak bir kaç ipucu sayılabilir. Aşağıdaki ipuçlarını dikkate alıp doğru seçimleri yaparak fotoğrafların düzenleme aşamasında işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

İyi Işıklandırın
Fotoğraflarınızı beyaz veya baskın olmayan başka bir renkteki arka plan üzerine çekin. Karmaşık ve dikkat dağıtıcı renk ve motiflerden kaçının. Doğal ışığın bol olduğu bir mekan seçin ve ilave ışıklandırma uygulayın. Keskin gölgelerin oluşmasını mümkün mertebe engelleyin.

Farklı Açıları Deneyin
Karşı veya yan açıdan fotoğraflar kullanışlı olsa da fotoğrafları tekdüze hale sokabilir. Dinamizm katmak için bunların dışında açılar kullanmaya da çalışın. Eğer ürün fotoğrafı çekiyorsanız ürünün önemli özelliklerini ön planda tutan açıları da mutlaka kullanın.

Boyutları Gösterin
Eğer küçük boyuttaki ürünlerin, örneğin takıların fotoğrafını çekiyorsanız, fotoğrafın bir kısmında ürünün boyutlarını gösteren ve herkesin kolayca bulabileceği bir nesne bulundurun. Eğer manken üzerinde sergileme şansınız varsa bunu mutlaka kullanın.

Özgün Bir Kare Yaratın
Bir ürün veya nesnenin fotoğrafını çekerken uyumlu bir arka plan kullanmak fotoğrafa kontrast ve doku kazandırabilir. Ayrıca bunu bir adım daha ileri götürüp ürün fotoğrafları için arka planı ve sunuluş tarzıyla özgün bir kare oluşturabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!