Anasayfa » » SEO Çalışmalarına Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler

SEO Çalışmalarına Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler

Bugüne kadar SEO konusunda bir çok yazı hazırladım. Bazen kendi blogumda yayınladım, bazen misafir yazar olarak eş-dost bloglarda yayınladım. Bazıları da maddi çıkarlarıma kurban giderek ucu bucağı olmayan internet deryasının paralı insanlarına sattım.
SEO bir sitenin olmazsa olmazıdır. Son zamanlarda küçük ya da büyük ölçekli tüm site sahipleri SEO konusunda ilerlemeyi ve sitelerini arama motorlarında üst sıralarda görmeyi istiyorlar.

SEO konusunda yapılacak bir çok iyileştirme, atılacak bir çok adım vardır.

Peki, SEO Çalışmalarına başlamadan önce atılacak adımlar neler olabilir hiç düşündünüz mü?

SEO Çalışmalarına Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler

Sitenizi Tamamlayın
SEO yoluyla tanıtıma başlamadan önce, sitenin ana hatlarının oturmuş olması ve sayfa başlıklarının son haline getirilmiş olması önemlidir. SEO optimizasyonu tamamlanmış bir sitede sayfa başlıklarını değiştirmek arama motorlarındaki performansın düşmesine ve sonuçlarda gerilemeye sebep olabilir. Eğer ilerleyen aşamalarda bir sayfa başlığının değiştirilmesi gerekirse, bu mutlaka eski sayfadan yeni sayfaya yönlendirme ile çözülmelidir.

İletişim Bilgilerinizi Ekleyin
Atılması gereken bir diğer önemli adım ise siteye bir iletişim sayfasının eklenmesi ve buraya iletişim bilgilerinin girilmesidir.Bu sadece müşterilerine güven vermek isteyen ve sitelerinde ürün satan sanal mağazalar için önemli değildir. Her türlü sitede, site sahibiyle iletişime geçilebilecek bir alanın olmasında büyük fayda vardır. SEO açısından ise iletişim sayfasına girilen telefon numarası ve posta kodu gibi bilgiler önem taşır. Arama motorları web site içerisindeki bu bilgileri site ile eşleştirir ve bu bölgeden yapılan aramalarda, o siteyi öncelikli olarak değerlendirmeye alır. Bu özellikle bölgesel çaplı web siteleri için önemlidir.

Alan Adınızı Seçin
Alan adınızı seçerken üst .com veya .net gibi üst seviye alan adlarını seçin. Üst seviye alan adları alt seviye alan adlarına göre daha öncelikli değerlendirilir. Örneğin arama sonuçlarında SiteAdi.com alan adı siteadı.wordpress.com ya da siteadı.blogspot.com alan adından daha üst sırada çıkacaktır. Ama içerik bakımından alakalı alt seviye alan adları da arama motorlarında üst sıralarda yer alabilir. Alan adı seçimi konusunda daha fazla bilgi için doğru alan adı seçimi yazımıza göz atabilirsiniz.

SEO Planı
Yukarıdaki adımları tamamlayıp sitenizi son haline getirdikten sonra bir SEO planı oluşturup sitenizin tanıtımına başlayabilirsiniz. Bu konuda bilgisi olmayan kullanıcılar için bu başta karmaşık gelebilir ancak küçük bir araştırma sonucunda az da olsa bir bilgi sahibi olunabilir.

SEO Planı isimli ayrı bir makale hazırlayacağım için SEO planı ile ilgili bu bölümü kısa tutuyorum.

3 yorum:

  1. Bende yeni yeni başladım hocam hazırlıklara. Kategorileri %95 oranında kesinleştirdim. Tema üzerinde öncelikli olarak yapacaım değişiklikleri halletim sayılır. Ayrıca yine temamın html kodlarında düzenlemeye gidiyorum. Kullanmadığım özellikleri ve ilgili kodları temamdan kaldırarak açılışta hızı artırmaya çalışıyorum. Bunlardan sonraki adımlar da seo için ne yapabilirim henüz net bir planım olmasa da ufak tefek çekilişler ile site tanıtımı mı yapmayı planlıyorum.Seo planı isimli yazınızı da merakla beklliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEO Planı isimli yazı, yarın gün içerisinde yayınlanacaktır.

      Sil
  2. Paylaşım İçin Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!