Anasayfa » » Nasıl Daha Fazla Ziyaretçi Çekebilirim?

Nasıl Daha Fazla Ziyaretçi Çekebilirim?

Blogunuzu tasarladınız ve gerekli içerik ile doldurdunuz. Peki ziyaretçileri nasıl blogunuza / sitenize çekebilirsiniz? 

- Sitenizi daha yeni oluşturduysanız ve henüz bir kullanıcı kitleniz yok ise, bu soruyu kendinize soruyor olabilirsiniz.  

Ziyaretçi sayınızı arttırmak için kullanabileceğiniz en etkili yöntem şüphesiz sitenizi arama motorları için optimize etmek olacaktır. O yüzden eğer henüz okumadıysanız, kesinlikle SEO Makaleleri kategorisine bir göz atmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca sosyal ağları ve paylaşım düğmelerini de etkili bir biçimde sitenizde kullanarak site ziyaretçi kitlenizi arttırabilirsiniz. 
Bu yazıda, daha ziyade profesyonel yöntemleri kullanarak nasıl marka tanınırlılığınızı ve buna bağlı olarak ziyaretçi sayınızı artırabileceğinizi  anlatacağım.



1. Sitenizi çevrenizdekilerle paylaşın.
Oluşturduğunuz sitenizi yakın çevreniz ile paylaşarak başlayın. Aileniz, dostlarınız, iş arkadaşlarınız, müşterileriniz - hepsi kendi tanıdık çevrelerinde ve sosyal ağlarında sitenizi paylaşabilecekleri gibi siteniz ile ilgili size verecekleri tavsiyleer sayesinde sitenizi hızlı bir şekilde geliştirmenize de yardımcı olabilirler.



2. Site adresinize basılı materyallerinizde yer verin.
Web sitenizin adresine kartvizitlerinizde, broşürlerinizde ve firmanız ya da sizinle ilgili tüm diğer basılı materyallerinizde yer verin. Bununla beraber adresinize ve telefon numaranıza da yer vermeyi unutmayın. Unutmayın, web site adresinizi verirken size özel bir alan adına sahip olmanız çok daha profesyonel gözükmenizi sağlayacaktır.


3. Kendi promosyon ürünlerinizi oluşturun.
Yaratıcı olun! Uygun fiyatlara alabileceğiniz eşantiyon ve promosyon ürünlerde site adresinize ve gerekirse firma isminize yer verin. Kalemler, not defterleri ve hatta giysilerde adresinizi paylaşın ve bu ürünleri tanıdıklarınıza, ailenize, çalışanlarınıza hediye edin. Bırakın daha sonra sizin reklamınızı onlar yapsın. SRGZ Blog için Kupa bardak tasarımları yaptırmıştım vaktiyle...


4. Araçlar üzerinde adresinize yer verin.
Markanızı ve site adresinizi, alacağınız stickerlar ile arabalara, motorsikletlere ve diğer araçlara yerleştirin. Bırakın gün içinde trafikte yüzlerce hatta binlerce kişi adresinizi görsün. Bütün gün yollarda olan ticari araçlar ile anlaşabileceğiniz gibi tanıdıklarınızdan da kendi araçlarına yerleştirmelerini rica edin.


5. Müşteri/Ziyaretçi geri bildirimlerine önem verin.
Mevcut müşterileriniz ile iletişime geçerek, hizmetleriniz hakkındaki tecrübe ve geri bildirimlerini alın. Aynı zamanda onları yeni aksiyonlarınız ve kampanyalarınız hakkında bilgilendirerek tekrar sitenize gelmelerini sağlayın.


6. Sosyal ve ticari projelere katılın.
Sosyal ve ticari projelerde yer alarak adınızın duyulmasını sağlayın. Fuarlar, seminerler ve konferanslara katılımcı veya konuşmacı olarak katılarak diğer site sahipleri ile tanışın ve aktiviteleri hakkında bilgi edinin. Site adresinizin yer aldığı karvizitinizi yanınızda getirmeyi unutmayın!


7. Dönemsel olarak çekilişler düzenleyin.
Bir yılın tüm önemli günlerinden faydalanın! Yeni yıl, bayramlar, sevgililer günü, anneler günü, babalar günü - düzenleyeceğiniz çekilişler ile ziyaretçilerinize hediyeler dağıtın. Böylelikle hem ürünlerinizi tanıtın, hem de yavaş yavaş kendi ziyaretçi topluluğunuzu oluşturun. Çekilişin ardından kazanan kişiye sitenizde ya da blogunuzda yer vermeyi unutmayın!


8. İş ortakları bulun.
Edineceğiniz stratejik iş ortakları ile ulaşabileceğiniz kitleyi ve hizmet anlayışınızı daha da yukarılara taşıyın. Sinerji oluşturabileceğiniz ortaklar ile birbirini tamamlayan hizmetler sunun ve karşılıklı olarak reklamlarınızı yapın. 


9. QR kodlarından faydalanın.
QR kodları, sitenize mobil cihazlar üzerinden erişilmesini daha da kolay hale getirecektir. Kullanıcılarınız, sadece QR kodunu tarayarak, adres bilgilerini girmekle uğraşmadan sitenize erişebilirler. Bu kodlara kartvizitiniz, broşürleriniz ve reklamlarınızda yer vererek insanların sitenize cihazları ile daha kolay ulaşmasını sağlayın.


10. Yaratıcı olun.
Yeni şeyler denemekten korkmayın! Kendi seminerlerinizi düzenleyin veya farklı biçimlerde tecrübenizi aktarın. Düzenleyeceğiniz her türlü organizasyona yazılı materyallerinizi de getirin ve insanları sitenizi ziyaret etmeleri konusunda teşvik edin. 
Her türlü organizasyonunuza siteniz ya da blogunuzda yer verin ve gelecek organizasyon tarihlerini de yine aktarmayı unutmayın!

Bu yöntemlerin bir kısmını bile uygulayarak tanınırlığınızı ve site ziyaretçi sayınızı önemli ölçüde arttırabilirsiniz. Bunu istikrarlı bir şekilde yapmanız durumunda ile meşgul olduğunuz alanda yavaş yavaş sağlam bir yer edinmeye başlarsınız. Umarım  bu ipuçları ilginizi çekmiştir ve bunlardan birkaçını en kısa zamanda denerseniz.
Her zamanki gibi deneyimlerinizi ve yorumlarınızı iletmeyi unutmayın!

İyi Bloglamalar dilerim.

8 yorum:

  1. Daha çok kurumsal tanıtım için olmuş bu yazı ama yine de arada her tarz siteye hitap eden başlıklar da var. Teşekkürler Vural hocam güzel yazı oluş yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hem kurumsal hemde bloglar için olmasını istedim. Blog yazarları da bloglarını bir marka gibi düşünmelidir. Okuduğunuz için, yorum yazdığınız için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Güzel paylaşım, elinize sağlık Vural hocam.

    YanıtlaSil
  3. Bence bu uygulamalar blog için yapılacaksa gerçekten iyi bir fizibiliteye ihtiyaç var. Yapılan harcama blog tarafından geri kazanılabilir mi? Aksi takdirde pahalı bir hobi olacaktır. Mesela ben blogculuğa sadece hobi gözüyle bakmam. Emeğimin ya da yaptığım harcamanın karşılığını muhakkak almalıyım. Tüm bu çalışmalar hatrı geçer bütçe istiyor. Lakin bir blog bu harcamayı geri kazanamaz mı? Kazanabilenleri gördüm. Kazanır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanan blogların harcadığı miktarlar kendilerine daha çok tanınınmışlık, daha çok okur dolayısıyla daha fazla kazanç olarak geri dönecektir.

      Sil
    2. İşte harcama yapabilmek içinde önce para lazım, bir yerde çalışmak lazım. O zamana kadar kendini duygusal olarak mutlu etme amaçlı bir obje olmaya mahkumdur :)

      Sil
    3. Haklısınız Kerim Hocam...

      Sil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!