Anasayfa » » Maymunlar Cehennemi ; Şafak Vakti Filmi

Maymunlar Cehennemi ; Şafak Vakti Filmi

Bayram Tatilinin verdiği fırsatla birlikte eşimi de alıp sinemaya gittik. Turkcell'in Sarı puanları sayesinde ayda iki defa ücretsiz sinemaya gidebiliyoruz. Hangi filme gideceğimizi dahi bilmeden Cinemaximum gişelerine geldik. Ekranlardaki filmlere ve seanslarına bakmaya başladık.

Görür görmez Maymunlar Cehennemi Şafak Vakti filmine gitmek istedik. Filmin 3D olması da bizi cezbetmedi değil. Maymunlar Cehennemi'nin ilk filmini evde izlemiştik ve devam niteliğinde olan bu filmi de merak ettik.

Bayram dolasıyla 3D gözlüklerin hediye olması güzeldi. Fazladan 5 lira gözlük kirası vermek zorunda kalmadık.

Daha sonra biletlerimizi ve gözlüklerimizi alıp salona doğru ilerlerken patlamış mısır ve kola almak için büfeye gittim. Aldığım iki kola ve patlamış mısırın hediye olarak 2 adet 3D gözlük hediye ettiler. 

Komikti çünkü, bunun duyurusunu sinema bileti almadan önce yapmak gerekir ki insanlar biletleri ile birlikte gözlük kira parası da ödemesinler.

Gelelim filmimize;

Maymunlar Cehennemi Şafak Vakti
Film umduğumuzdan da güzeldi. Çok beğendik. Daha önce izlediğim 3D filmlerinden biraz daha etkiliydi. Maymun efektleri, maymunların canlandırılması harikaydı.

Film genel olarak hayvanlar alemi ile insanlar alemi arasındaki sürtüşmeyi anlatsa da bazı bölümlerinde insanların hayvanlardan üstün, bazı bölümlerde ise hayvanda olsa bir maymunun insandan üstün olacağının mesajları veriliyor.

Filmdeki bir sahne içinde yaşadığımız çağın siyasi konumu itibari ile çok dikkatimi çekti.

Koba isimli bir maymun Maymunların lideri olan Sezar'ı silahla öldürüyor ve sonra başlıyor ''Sezar'ı insan öldürdü, insanlar barışı bozdu'' diyerek yaygara yapmaya...

Günümüzde bir devletin başka bir devleti vurup ardından da demokrasi çığırtkanlığı yapması gibi bir sahneydi.

Film çok güzeldi. Eğer şu bayram günlerinde vaktiniz varsa mutlaka gidip izlemenizi tavsiye ederim

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!