Anasayfa » » Blogger'ın Avantajları Nelerdir?

Blogger'ın Avantajları Nelerdir?

Blog açmak isteyenlerin öncelikle tercih ettiği sistemlerin başında ücretsiz olması sebebi ile Blogger nam-ı diğer Blogspot gelir. Blogger'dan sonra Wordpress sistemi gelir. Wordpress'in hem ücretli hem de ücretsiz seçenekleri mevcuttur. Bu yazımızda Blogger'ın avantajlarından bahsedeceğim. Blogger sistemini kullanarak bir blog açmayı düşünenlere kaynak olacağını düşündüğüm bu yazı da ücretsiz ama avantajlı bir sistem olduğunu göreceksiniz. Daha önceleri Wordpress kullanan hatta Wordpress hayranı bir Blog Yazarıydım.
Wordpress'e olan hayranlığım yüzünden bir video bile hazırlamıştım.  Wordpress Aşkına isimli hazırladığım videoyu izleyebilirsiniz.

Wordpress'ten Blogger'a geçtiğim zaman bir çok arkadaşımdan eleştiri almıştım ve bunun üzerine Neden Blogspot isimli bir yazı yazmıştım.

Blogger'ın Avantarları Nelerdir? (Blogspot'un Avantaları Nelerdir?)

Google ile entegre olmasıdır.
Google hesabı ile bir blog açabilir ve Google'ın diğer tüm hizmetlerini / servislerini bu Google hesabınız ile blogunuza bağlayabilirsiniz. Youtube, Picasa, Drive, Döküman vs gibi servisler ile blogunuzu koloayca entegre edebilirsiniz.

Hosting ve Domain dergi ile uğraşmazsınız.
Wordpress'te olduğu gibi bir hostinge ve domaine ihtiyacınız yoktur. Blogger, Google altyapısı olduğu için sınırsız hosting desteği vardır. Bu yüzden hostinginizden kaynaklı erişim sorunları yaşamazsınız. Eğer erişim sorunu yaşarsanız bu genel bir sorundur ve diğer tüm Blogger altyapısını kullanan bloglarda etkilenecektir. Domain parası ödemezsiniz. Siteadı.blogspot.com şeklinde bir blog adresiniz olur. Eğer kendinize özel bir domain ile Blogger'ı kullanmak isterseniz bunun içinde yöntemler mevcuttur. DNSpark yöntemi veya domain satışı yapan firmaların böyle yönlendirme özellikleri mevcuttur.

Çabuk İndexlenir.
Blogger, Google'ın altyapısı olduğu için girdiğiniz içerikler kısa sürede indexlenerek arama motorlarından görünmeye başlarlar. Ayrıca Google + isimli sosyal ağ ile SEO konusunda da önde olabilirsiniz.

Tema ve Tasarım
Blogger'ın tema seçenekleri de en az Wordpress kadar geniştir. Kimine göre Blogger temaları basit ve profesyonel değildir ancak biraz araştırma yaptığınızda profesyonel görünüme sahip bir çok Blogger teması bulabilirsiniz. İnternette ücretsiz olarak sağıtılan binlerce Blogger teması vardır. Yani blogunuz için tema sıkıntısı çekmezsiniz. Ayrıca Blogger'ın Şablon özelliği sayesinden kendi zevkinize göre kod bilginiz olmadan da kendi temanızı hazırlayabilirsiniz.

Kolay Yönetim Paneli
Blogger'ın yönetim paneli oldukça kolay bir arayüze sahiptir. Hiç bilgisi olmayan birisi dahi ilk girdiği andan itibaren Blogger yönetim panelini kolayca kullanabilir.

Daha bir çok avantaj sayabilmemiz mümkündür. Eğer sizde Blogger'ın avantajlarından bahsetmek isterseniz yorum bölümünden belirterek yazıya katkı sağlayabilirsiniz.

İyi Bloglamalar dilerim.

2 yorum:

  1. Peki wordpress'de yazdığımız makaleleri olduğu gibi blogger'a transfer etmek mümkün mü? ve tabi domain'i de yönlendirmek gerekecek. ? Oluru var mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki, Wordpress'ten Blogger'a , Blogger'dan Wordpress'e aktarım mümkün. Üstelik yalnızca yazılar değil, sayfalar ve yorumları da aktarabilirsiniz. İçe Aktar / Dışa aktar özellikleri sayesinde dediğinizi yapmak mümkündür.

      Domain yönlendirme içinde bazı domain firmalarının otomatik yönlendirmesi var. Olmayanlar için de DNS Park yöntemi ile yapılabilir.

      Sil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!