Anasayfa » » 3 Adımda Facebook Arama Geçmişini Silmek!

3 Adımda Facebook Arama Geçmişini Silmek!


Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımın Facebook aramalarından ötürü düştüğü elzem duruma şahit oldum. Bildiğiniz üzere ister mobil cihazınızdan olsun, ister bilgisayarınızdan olsun Facebook ile yaptığınız aramalar kayıt altına alınır. Daha sonraları yine Facebook arama bölümüne geldiğinizde en son yapılan aramalar önünüze çıkar. Yaptığınız aramaları birilerinin görmemesini istiyorsanız, Facebook arama geçmişini silmeniz, Facebook arama geçmişini temizlemeniz gerekir. Aşağıdaki adımları uyguladığınızda Facebook Arama Geçmişini kolayca temizleyebilirsiniz.


Facebook Arama Geçmişi Nasıl Silinir?
1.Adım | Facebook profilimize giriyor ve kapak fotoğrafının sağ alt kısmında yer alan Hareket Dökümünü Gör seçeneğine tıklıyoruz.

2.Adım | Hareket Dökümlerine tıkladığımızda sol tarafta aşağıya doğru uzanan bir menü görürüz. Bu menüden Ara seçeneğine tıklayınız.  Eğer Ara seçeneği çıkmadıysa Fotoğraflar linkinin altınında yer alan daha fazla linkine tıklarsanız tüm linkler açılır. Açılan yerde Ara seçeneğine tıklıyoruz.


3.Adım | Açılan sayfanın sağ üst kısmında Arama Kayıtlarını Sil seçeneğini görürsünüz. Bu seçeneğe tıkladığınızda arama geçmişini silmek istediğimizden emin olup olmadığımızı sorar. Eminim Sil seçeneğine tıkladığınızda Facebook Arama Geçmişini silersiniz.

Facebook Arama Geçmişini Neden Kaydeder?
Facebook algoritması yaptığımız aramaları bizlere yaptığımız aramalarla ilgili sayfa önerileri sunmak için ve bir sonraki aramamızda son aradıklarımıza öncelik vererek bizlere kolaylık sağmak için arama verilerini saklar.


Bütün işlem bu kadardır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!