Anasayfa » » 20 Adet Yaratıcı Asansör Reklamcılığı

20 Adet Yaratıcı Asansör Reklamcılığı

Reklamcılık günümüzde oldukça ilerleme kaydediyor. Otobüs reklamları, tabela reklamları derken hayatımıza asansör reklamları, asansör reklamcılığı gibi kavramlarda girmeye başladı. Henüz ülkemizde örneklerini göremiyoruz ancak dünyada asansör reklamcılığı hızla yayılıyor. Dünyadan en yaratıcı 20 asansör reklamını aşağıda bulabilirsiniz.

Aşağıda yer alan asansör reklamlarına baktığınızda yaratıcılığın ne kadar geliştiğini ve insanların nelerden ilham alabileceğini göreceksiniz.

1-) Resident Evil: Extinction
Ölümcül Deney serisinin reklamıdır. Türkiye'de gösterime giren ve oldukça beğenilen film için yapılmış bir asansör reklam çalışmasıdır.


2-) Fear Factor Reklamı
Asansörün altını yok.... Fear Factor isimli firmanın reklamını içeren asansörün kapısı açıldığında altının olmadığı hissini veren bir grafik çalışması yapılmış. O kadar gerçekçi ki bazı insanların binmekten vazgeçip merdivenleri kullandığından eminim.

3-) Şehrirlere Kuşbakışı
Swiss Skydive isimli firmanın ''şehirlere kuş bakışı'' isimli reklam çalışması ile asansörün altına yerleştirilen kuş bakışı şehir resimleri gerçekten hoş görünüyor.

4-) Tanrı'nın parmağına dokunmak!
Tanrı'nın resmedildiği bir grafik çalışmasında gitmek istediğiniz katın düğmesine uzandığınızda Tanrı'nın parmağına dokunmak üzere olduğunu görebilirsiniz. (Bizim inancımıza göre ters ama reklam çalışması işte) Bir estetik cerrahi kuruluşunun reklamıdır.

5-) Forklift Reklamı
Tayland'lı Archilles Forklift isimli firmanın bir reklam çalışmasıdır. Asansörün altında bulunan forklift maketi asansörü yukarı aşağı kaldırıyor gibi görünüyor. Başarılı...

6-) Bisküvi ve Süt Reklamı
Hangimiz çocukken çayın içine püskevitimizi bandırmadık ki, bandığımız bisküvinin eriyip düşmeden ağzımıza götürmemiz çocukluğumuzda yeteneğimizdi. Oreo isimli firmanın reklam çalışmasında süt dolu bardak şeklindeki asansör yukarı çıkınca tepede bulunan bisküvi bardağın içine giriyor.

7-) İşkence Karşı reklam kampanyası
Guantanamo kampındaki işkenceleri kınayan bir reklam çalışmasıdır. Oldukça başarılı ve verilmek istenen mesajı hakkıyla veren bir reklamdır. Guantanamo kampındaki mahkumlara yapılan işkenceleri dünyaya bu şekilde duyuruyorlar.

8-) Spor Salonu Reklamı
Gold Spor Salonunun reklamında ise asansörün kata tam gelmeden sıkışıp kaldığını ve içeride kalan kilolu bir bireyin aşırı kilolarından dolayı zorlanarak yarım aralık asansörden çıkmaya çalıştığı işlenmiş. 

9-) Termometre Asansör
İlkim değişikliğine dikkat çeken reklam çalışmasında asansörün bir termometre derecesi olduğunu görüyoruz.Aşağı indikçe sıcaklık düşüyor, yukarı çıktıkça sıcaklık yükseliyor.

10-) Durex Reklamı
Bir prezervatif firması olan Durex'in müstehcen reklam çalışmasıdır. Asansörün  duvarına topukları geçmiş bir kadın ayakkabısını görüyoruz. Daha fazla detaya girmeyeyim en iyisi :)

11-) Ormanların yok olması
Ormanların yok olmasını konu alan reklam çalışmasında asansörün kapıları kapalıyken muhteşem bir orman manzarası, kapılar açıldığında harap olmuş bir orman manzarası görüyoruz. Doğa için yararlı ve duyarlı bir reklam kampanyası...

12-) Discovery Channel
Discovery Channel tarafından köpek balıklı bir reklam çalışmasıdır. 3 boyutlu olan asansör reklamında denizin dibinde bir kafesin içindeymişsiniz gibi bir hisse kapılabilirsiniz. Etrafınızda dolaşan bir köpek balığı var.

13-) İnşaat firması reklamı
Bir inşaat firması tarafından binalarda temel kısmına verilmesi gereken önemi anlatan bir reklam çalışmasıdır.

14-) Kahve Reklamı
Sabah uyanmak için kahvenin iyi bir yöntem olduğunu vurgulayan reklamda kahve içmeden kabustan uyanamazsınız mesajı veriliyor. 

15-) Fitness Reklamı
Bir fitness firması tarafından hazırlanan reklam çalışmasıdır.Asansörün kapıları açılıp kapandıkça dambıl ile spor yapan bir sporcuyu görüyoruz.

16-)  İkea Mobilya Reklamı
Mobilya devlerinden birisi olan İkea'nın reklam çalışmasıdır.  Düzenli ve düzensiz bir yatak odası lanse edilmiş.

17-) Saç Dökülmesi Reklamı
Ülkemizde saç dökülmesi problemi ile karşı karşıya kalan erkek sayısı oldukça hatırı sayılır çoğunluktadır. Bunlardan birisi de benim. En azından ben bu durum ile mutlu olmayı da öğrendim. Erkeklerin korkulu rüyası olan saç dökülmesine atıfta bulunan bir reklam çalışmasıdır.

18-) Kola Reklamı
Asansörün bir bardak olduğunu görüyoruz. En tepeden yukarı doğru çıkan bardak şeklindeki asansör dökülmekte olan kola şişesine doğru ilerliyor.

19-) Superman 
Superman filmi için yapılmış bir asansör reklam kampanyasıdır. Hani izlediğimiz supermen tehlike anında gömleğini yırtarak içindeki halk kahramanını ortaya çıkarır ya.. İşte bu sahneden esinlenilerek asansöre yerleştirilmiş etkili bir  reklamdır.

20-) Fiat Punto Reklamı
Otomatik park sensörlerini gösteren bir reklam kampanyasıdır. Otomatik park edebilme özelliğini çok güzel anlatan bir asansör reklamıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!