Anasayfa » » ''Laptop Katili'' Microsoft Surface Pro 3 Tanıtıldı

''Laptop Katili'' Microsoft Surface Pro 3 Tanıtıldı

Microsoft, kullanıcıları "tablet mi alsam, yoksa laptop mu" diye sormaktan kurtaracağını iddia ettiği 'laptop katili' Surface Pro 3'ü tanıttı.

Firmanın New York'taki etkinliğinde tanıtılan Surface Pro 3, Microsoft'a göre "laptop'unuzun yerini alabilecek bir tablet". İncelik göz önünde bulundurularak tasarlanan tabletin profili 9.1mm, ağırlığı ise 800 gram. En üst seviye Intel Core i7 işlemciyi çalıştıracak kadar cesaretli olduğu gözlenen tablet, Microsoft'a göre bir önceki Surface Pro'dan yüzde 10 daha yüksek işlem gücüne sahip.

Cihazın Surface Pro 2'den yüzde 38 daha büyük, 12 inç'lik büyük ekranı, 2160x1440 gibi yüksek bir çözünürlük sunuyor. 3:2'lik ekran oranı, Microsoft'a göre kağıdı taklit etmek üzere seçilmiş. 64GB ile 512GB arasında değişen depolama seçenekleri sunan Surface Pro 3, 4GB veya 8GB RAM ile geliyor. Hoparlörleri selefinden yüzde 45 daha yüksek ses üretebilen tablet, ayaklığı sayesinde neredeyse dikey açıda bile durabiliyor.

Fanlardan yoksun olan Surface Pro 3'ün üzerinde bir USB 3.0 portu, bir Mini DisplayPort ve bir microSD kart slotu da bulunuyor. Tabletten 4K görüntü çıkışı almak mümkün. Microsoft'a göre tablet, son Surface Pro'ya göre yüzde 20 daha uzun, bir başka deyişle 9 saat dayanabiliyor.

Kapak ve kalem
Microsoft, Surface Pro 3'ün type cover'ını daha pratik ve rahat bir hale getirmek için büyük efor sarf etmiş. 0-150 derece arasında bir açıya ayarlanabilen kapak, 5 renkle geliyor ve yüzde 63 daha büyük bir trackpad'e sahip.

Etkinlikte bahsedilen Surface Pro 3'e özel Surface Docking Station ise birkaç ay içinde piyasada olacak.

Microsoft'a göre Surface Pro 3'ün kalemi, piyasadaki en düşük gecikmeye sahip. Bunun yanında kalemi kullanırken elinizi ekrana rahatça yaslamanız mümkün. Gösterilen ilginç özelliklerden bir tanesi ise cihaz kapalıyken bile kaleme tıklayıp tablet üzerine notlar yazabilmenizdi.

Çıkış tarihi ve fiyat
microsoftstore.com adresinde yarından itibaren satışa sunulacak olan Surface Pro 3, Ağustos sonunda Avustralya ve İngiltere dahil "diğer pazarlara" ulaşacak. Cihazın Türkiye'ye ne zaman geleceğine dair bir bilgiyse şimdilik yok.

Surface Pro 3'ün Core i3 modelinin fiyatı 799 dolardan başlayacak. Tabletin Core i5 ve Core i7 sürümleri de olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!