Anasayfa » » Blog Evimiz, Okur Misafirimizdir.

Blog Evimiz, Okur Misafirimizdir.

Blogların bu kadar popüler olması ve Blog Yazarlığına olan ilginin bu kadar artması süphesiz ki, samimiyet odaklıdır. Samimi yazarlar, samimi yazılar hep ön planda olmuştur.

Bir çok blog yazarı wordpress yada blogger alt yapısını kullanarak blog yazmaya devam ediyor. Bugüne kadar bir çok blog tasarımı gördük, bir çok blog keşfettik. Hepsinin kendine özel tasarımları, kendine has tarzları var. Türkiye'de başarılı olmuş Blog Yazarlarına baktığınızda blogu ile çok ilgilenen kişiler olduğunu görürsünüz.

Tıpkı bir çiçek yetiştirir gibi bilgi ve birikimleri ile bloglarını sular ve ona gereken özeni gösterirler. Blog yazan kişilere yaptığımız klişeleşmiş bir tavsiye vardır. '' Tasarımdan ziyade içerik önemlidir'' şeklinde.

bunu her defasında tekrarlıyoruz. Bunu sakın ola düzensiz , resim boyutları ayarsız bir blog olarak algılamayın. Tasarım konusunda blog düzenini korumak yeterlidir.

Blogunuzu tasarımını kendi zevkinize göre düzenlemelisiniz. Sevdiğiniz renklerden, hoşlandığınız grafiklerden oluşmalıdır. Tabiki ziyaretçilerinizi, okurlarınızında göz zevkine hitap etmelisiniz ancak bu durumu şöyle değerlendirebilirsiniz.

Evleniyorsunuz evinize yeni eşyalar alıyorsunuz ve kendi zevkinize göre mobilyalar seçiyorsunuz. İş bu eşyaları evinize döşemeye geldiği zaman biraz düşünüyorsunuz. Koltukları böyle koyalım. Televizyon şurada olsun. Sehpalar şöyle olsun diye... Bu düşünme anında evimize gelecek misafirlerimizinde rahatlarını düşünmez miyiz? Elbette düşünürüz. Hatta misafirlerimiz ile rahat oturup sohbetler edebileceğimiz ortamlar oluştururuz.

Örneğin ben aklımda hep olan bir şark odası tasarımını yapmak istiyorum. Biraz daha zaman var...

İşte blogumuza da böyle özen göstermeliyiz. Blog bizim evimiz ise ziyaretçiler misafirimizdir.

Misafirlerimizi rahat ettirmek en başlı vazifemizdir.

Blogunuza gelen bir okurun size bir soru sorması yada sizden yardım istemesi durumunda hoşgörümüzü ve güler yüzümüzü gösterip ona en faydalı şekilde yardımcı olmalıyız.

Tıpkı evimize gelen misafirimize davrandığımız gibi.. Hem millet olarak adetlerimizde hem de dinimizin bazı unsurlarında misafire ikram ve güler yüzlü olmak emredilmiştir.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz.Muhammed Mustafa Aleyhisselatü vesselam Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyururlar '' Misafire en güzel ikram güler yüzdür'' bu mihval üzerine okurlarımızı,ziyaretçilerimizi rahat ettirmeliyiz.

Tasarımdan ziyade içeriğe önem vermeliyiz. Unutmayın ki bir blog ziyaretçisi blogdan faydalandığı ölçüde memnundur.

Blog evimiz , okur misafirimizdir.

Misafiriniz bol olsun.
Vural Egemen SARIGÖZ

Aşağıdaki yazılarıda okumak ister misiniz?

  1. Blogunuzun Trafiğini Arttıracak Yöntemler
  2. Blog Yazılarınız İçin Denetim Listesi
  3. Blog Açtıktan Sonra İlk Yapılması Gerekenler
  4. Her Blog Yazarının Okuması Gereken E-Dergiler
  5. Yeni Başlayanlar İçin Blogger E-Kitap


2 yorum:

  1. Ne güzel bir benzetme olmuş böyle.. Bütün okurları misafir olmaya davet ediyoruz... :)

    YanıtlaSil
  2. Her misafire kapımız açıktır.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!