Anasayfa » » Wikipedia’da YouTube Videolarını İzleyin!

Wikipedia’da YouTube Videolarını İzleyin!

Wikipedia, bilgi kaynağı açısından internetin en yüklü mecrasıdır. Google desteği ile her geçen gün büyümeye devam eden Wikipedia, Chrome tarayıcısı için geliştirilen bir eklenti ile daha kullanılabilir , daha faydalı bir hale geldi diyebilirim.

Wikitube ismi verilen tarayıcı eklentisi ile Wikipedia'da okuduğunuz/araştırdığınız bir konunu yanında o konu ile alakalı youtube videolarını da görebiliyorsunuz. Youtube'un en geniş video arşivine sahip olduğu düşünülürse oldukça faydalı ve kullanışlı bir eklenti diyebiliriz.

Daha önceleri bu gibi işlemleri yapmak için başlı başına birer yazılım kullanmak gerekiyorken artık tarayıcı eklentileri ile daha hızlı ve kolay yapabiliyoruz.

Wikitube eklentisi sayesinde okuduğunuz makale ilgili ayrı bir video araması yapmanıza gerek kalmadan, makale içeriğinde 3 adet videoyu size öneriyor ve makale sayfasından ayrılmadan Wikipedia üzerinden videoları izleyebiliyorsunuz.

Eğer bir Google Chrome kullanıcısıysanız mutlaka edinmeniz gereken eklentilerden birisi olduğunu söylebilirim.

Google Chrome için geliştirilen Chrome Wikitube eklentisini buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Kurulumu oldukça basittir. Yukarıdaki indirme linkine tıklayıp yükle butonuna basınız, tarayıcınız eklentiyi otomatik olarak yükleyip çalışır hale getirecektir.

1 yorum:

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!