Anasayfa » » Hüseyin Sözlü'ye Mektup!

Hüseyin Sözlü'ye Mektup!

Bu mektup gönderilememiş, pulu yapıştırılmamış ve ilgili kişinin nazarında tüm kamuoyuna ithafen yazılmış bir gönderidir.

Sayın Hüseyin Sözlü,
30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandınız. Bir çok Adana'lının teveccühü ile birlikte başkanlık koltuğuna oturma şerefine eriştiniz. Sizin 30 Mart seçimlerinin esamesi okunmazdan en az 2 yıl önce çalışmalar başladığınızı, köy, kaza, belde, ilçe demeden dolaşıp millet ile beraber olduğunuzu biliyorum.

AKP iktidarına karşı kazandığınız zaferi tarihimizden örneklere benzetiyorum. Az kişi ile kalabalık ordulara karşı kazanılmış, kısıtlı imkanlara karşın, donanımlı orduları dize getirmiş atalarımızın zaferine benzer bir galibiyete imza attınız. Mevcut iktidar, devletin her türlü imkanlarını kullanarak yürüttüğü seçim kampanyalarına karşılık siz Adanalı'lara karşı olan samimiyetiniz ile mukavemet ettiniz.

Bu mektubu size yazmamdaki amaç, üzerinizdeki sorumluluğu bir Adanalı olarak hatırlatmak ve ziyadesiyle Adanalı hemşehrilerinize ne gibi hizmetler yapmanız gerektiği hakkında size fikir vermektir.

İşinizin hiç kolay olmadığını ve bundan sonra da kolay olmayacağını belirtmek isterim.

Mevcut AKP iktidarının size ne gibi zorluklar çıkaracağını ''İzmir'de Binali Bey kazanmazsa İzmir'e hizmet gelmez'' diyerek İzmir nazarında tüm Türkiye'yi tehdit eden bir başbakandan biliyoruz.

Belki ödenekleriniz geç gönderilecek, belki devletin kurumlarından alacağınız proje destekleri başvuru aşamasından öteye gidemeyecektir. Ancak şunu bilmelisiniz ki Adana'lılar samimiyeti ve fedakarlığı paradan da, maddiyattan da üstün tutarlar.

Siz samimiyet ile çıktığınız yolunuzu yine samimiyet çiçekleri ile süsleyip emin adımlarla ilerlemelisiniz.

Adanalı Nasıl Bir Hizmet İster?
Seçim kampanyaları dahilinde bastırdığınız proje tanıtım kitapçığınızı inceledim. Kitapçıkta bir çok projeye yer vermişsiniz. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, kitapçıkta yer alan projelerden bir çoğunun hayata geçirilmesinin zor olduğunu düşünüyorum. Hatta aralarında imkansız olanları da mevcut diyebilirim. Maalesef Adana'nın coğrafi yapısı Autocad ve Photoshop programları ile çizilmiş binalara,yapılara veya tesislere müsait değildir.

Size aşağıda sıralayacağım önerileri dikkate almanızı ve bu önerilerin gerçekleştirilmesi durumunda Adanalı'ların ne kadar mutlu olacağını idrak etmenizi istirham edeceğim.

Seyhan Nehri
Bir çok kente nasip olmamış bir nehir Adana'nın tam ortasından geçmektedir. Maalesef daha önceki belediye başkanlarının pısırık projeleri Seyhan Nehri'nin Adana'ya cazibe katmadığı ortadadır. Seyhan Nehri'nin kıyı boyları düzenlenerek Adana'lının ailesi ile birlikte vakit geçirebileceği, hafta sonlarını şenlendirebileceği mekanlar silsilesi haline getirebilirsiniz.

Adana Otogarı
Projeleriniz arasında da yer alan bir sorundur. Adana'ya yakışan bir otogar ile Adana'lıya hizmet edebilirsiniz. Daha kolay ulaşılan, daha nezih ve daha popüler yapısıyla yeniden inşa edilecek yada yeniden tasarlanacak bir terminal Adana'lıların işlerini kolaylıştıracağı gibi gönüllerini de fethedecektir.

Ücretsiz İnternet
Ulaştırma Bakanlığı'nın BEN projesini duymuşsunuzdur. Bilgiye Erişim Noktası adı altında çarşı,pazar,otogar,havalimanı gibi noktalara konulacak kiokslarla insanların ücretsiz bir şekilde internete erişmesi sağlanacak diyorlar ancak ben Twitter,Youtube gibi sosyal ağları kapatan bir iktidar döneminde böyle bir erişimin sağlanabileceğine inanmıyorum. Siz Adanalı'nın ilk başlarda çarşı,pazar,havalimanı,otogar gibi mekanlarda ücretsiz internet kullanmasına olanak sağlayarak eşsiz bir hizmet sunmuş olursunuz. İlerleyen zamanlarda bu ücretsiz internet erişimini tüm Adanalı'ların evine kadar ulaştırarak yalnızca Adana'nın değil Türkiye'nin tarihine geçer ve diğer belediye başkanlarına örnek teşkil edersiniz.

Metro Sorunu
Adana'nın kanayan yaralarından birisi olan metro siz ve ekibiniz tarafından çözülebilir. Yapımı,inşaatı yıllar süren ve sonunda küçük bir hat üzerine kurulan metro Adana'nın merkezi yerlerinden geçmemektedir. Örneğin, bir metro otogara,havalimanına, şehir merkezine gitmelidir. Adana Metrosu, Kozan Yolu girişinden Ruh Sağlığı hastanesine kadar gitmekte ve bu arada merkezi duraklar bulunmamaktadır. Bunun açıklaması ''bu metro Adana'lıyı delirtip Ruh Sağlığına gönderir'' demektir.

Gençlerin Fikir ve Projelerine Destek
Ülkemizde yeni yetişen gençlerin bir çok projesi, bir çok fikri var ancak bu projeler, proje aşamasından, fikir aşamasından daha öteye gidememektedir. Proje Destek Programı ile şehir gençlerinin fikirleri değerlendirilip makul olanların hayata geçirilmesi sağlanabilir. Akıl akıldan üstündür ilkesi ile bu toprağın gençlerine güvenmeliyiz. Sağlam istek,öneri,fikir ve projelerle gelen gençleri değerlendirip çalışmalarının Adana'lının hizmetine sunabilirsiniz.

Tarihimize, Türk Büyüklerine ve Irkdaşlarımıza Destek
Adana'da park ve bahçe için bir çok yer ayrılmasına rağmen geçmiş başkanlar tarafından bir çoğu boş bırakıldı. Hem seçildiğiniz parti olan MHP'nin misyonuna uygun hemde Türk Milliyetçisi kimliğinize yakışır bir projedir. Türk Büyüklerini anlatan,öğreten ve yadeden bir park projesi, tarihimizi gençlerimize aktarmak adına yapılacak anıt projesi ve Çin zulmünden tükenip bitmek üzere gelmiş Doğu Türkistan'lı, Uygur ırkdaşlarımıza destek amaçlı ve bu zulümlerden gençlerimizin/halkımızın bilgilenmesi noktasında bilgi parkları yapmanızı rica ediyorum.

Adana'lılar çılgın değil, samimi ve fedakar projeler beklemektedir. Hakkınızda bir çok şey söylenmektedir. Seveniniz olduğu kadar sevmeyeniniz de vardır lakin seçim sonuçları göstermiştir ki seveniniz sevmeyeninizden çoktur.

Adana'lı size sahip çıktı lütfen sizde Adana'lıya sahip çıkın!

Çetrefilli tuzaklardan geçen ülkemiz , AKP iktidarının sömürgesinde olan tersanelerimiz sizin nezdinizde zihniyetinize sahip tüm milliyetçilere emanettir.

Adana, tarihinde bir çok mücadeleye, bir çok mucizeye şahitlik etmiştir. Bir çok olmazların altında Adana imzasını görmemiz mümkündür.

Rahmetli Alparslan Türkeş'i MHP'nin tek milletvekili olarak meclise göndererek bu şehrin ne kadar milliyetçi fikre sahip çıktığı anlaşılmaktadır.

Belediye başkanlığınızın önce Adana'mıza sonra şahsınıza hayırlar getirmesini dilerim.

Vural Egemen SARIGÖZ

3 yorum:

  1. Hüseyin Sözlü bu yazıda geçen hizmetleri yapsın en az 3 dönem belediye başkanı olarak kalır.

    YanıtlaSil
  2. Hüseyin Sözlü yapar...

    YanıtlaSil
  3. Pelin Kırmaz10 Nisan 2014 11:22

    Hüseyin Sözlü'ye Allah kolaylıklar versin. Bu iktidar ile başkanlık hiç de kolay olmayacak!

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!