Anasayfa » » Ey Galip Erdem Ağabey İyi ki Doğdun!

Ey Galip Erdem Ağabey İyi ki Doğdun!

Galip Erdem ismiyle bilinir. Galip Ağabey namıyla anılır. O bizlerin, bizim gibi düşünenlerin Galip Ağabeyidir. Galip Erdem kimdir yazarsanız gelişmiş arama motorlarına size bir dizi uzun cümlelerden oluşmuş bir özgeçmiş sunacaktır. Halbuki Galip Ağabey sistematik bir düzene başkaldıran biri olarak aramızda olsaydı bugün kuvvetle muhtemel mevcut düzenin çarkına çokmak sokmak gayreti ve azmi içerisinde olacaktı.

Her zamanki gibi..

Türk Gazeteci ve Yazar olarak geçer kariyerinde mesleği ancak o kendi devrinde yaşayanların ve kendisinden sonra yaşayacak olanların fikir müptelası ağabeyi olarak anılmak isteyecekti belki de...

Galip Ağabey, çilemizin tarifini yapan adamdı, Beşiktaş'ın nasıl kurtulacağına dair formüller üreten adamdı. Beşiktaş isminin altına bütün bir memleket meselesini gergef gibi dokuyan adamdı,Uyuyanlara ağıt yakıp bize masallar anlatan adamdı,olabilmek ülküsünü anlatmayıp adeta yaşatan adamdı, Bize mektuplar yazan adamdı.

Galip Ağabey, Bilge Erdem, Elif Bilge, Murat Bilge, İlteriş Metin, Mehmet Rasim, Aptali oldu kimi zamanlar, kimi zamanlar da adsız bir kalem üstadı...

10 Martta doğdu 12 Martta hakka yürüdü.



Bizlere bir çok anlam yüklü yazı,kitap,şiirin yanında okkalı sözlerde bıraktı değirmen taşından daha ağır...

Demokrasi, hürriyet ve değerli sayılan diğer bütün mefhumlar, milletimizin yükselmesine ve güçlenmesine yardım ettikleri sürece saygı görürler. Fakat nifak tohumlarının yeşermesine müsait bir zemin haline gelirlerse, itibarını yitirmekten kurtulamazlar.

 Memleketimin selâmetini demokrasinin nimetlerinden; milletimin istiklâlini, hürriyetlerin hazzından ve iktidar koltuğunun sıcaklığından, bin kerre üstün tutarım.

 Küçümseneyim, kötüleneyim, hatta lanetleneyim ne çıkar; yeter ki, vatanımın gül yüzü solmasın, dostları ağlamasın, düşmanları gülmesin.

 Türk milliyetçiliğini: «Milleti sevmek ve yükselmesi için çalışmak» tan ibaret gösterenlerin, ayrı bir dünya görüşü ve yüce bir ülkü olduğu şuuruna eremiyenlerin milliyetçi cephede yerleri yoktur!

 Gerekirse diğer hizmetlerden kısacak ama Silâhlı Kuvvetlerimizi mutlaka güçlü tutacağız. Türk milleti, tarih boyunca, bir başkasının efendilik taslamasına izin vermemiştir. Değişmedik, yine vermeyeceğiz! Şerefsiz yaşamaktansa şerefle ölmenin güzelliğini öğreten biziz.

 Mekanın cennet, ruhun şad, komşun 40 çeri ve Kürşad olsun Ağabey...
Bugün senin doğum günün 2 gün sonra vefatının sene-i devriyesi doğum günün kutlu olsun, kabrin nur ile dolsun Ağabey.
Vural Egemen Sarıgöz

1 yorum:

  1. Mekanın cennet olsun Galip Ağabey... Hepimiz Beşiktaşlıyız.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!