Anasayfa » » Blog Yazılarınız İçin Denetim Listesi

Blog Yazılarınız İçin Denetim Listesi

Blog yazılarınız için kendi blogumda kullandığım bir listeyi önermek istiyorum. Blog yazılarınız için denetim listesi oluşturmak!
Blogumda bulunan yazılarım için bir denetim listem vardır. Bu denetim listesi 2 aşamadır. 1.adımda yazımı hazırladıktan sonra yayınlamadan önce denetim listesidir. 2.adımda yazımı yayınladıktan sonraki denetim listesidir.

Bu teknik ile hem daha düzgün yazılar yazmış olacak hemde yazılarınız için önemli olan bazı hususları atlamamış olacaksınız.



Yayınlamadan Önceki Denetim Listesi;
Yazınızı yazdınız ve yayınla düğmesine tıklamadan önce aşağıdaki adımları kontrol ederek daha düzgün bir yazıyı yayına almış olursunuz.


Başlık yazının içeriği ile alakalı mı?
Bazen bir yazıya başlarken başlığı atarız. Yazımızı tamamladıktan sonra başlığımızın yazımızı tam özetlemediğini görürüz. Tekrar dönüp başlığı değiştirmemiz gerekebilir. Bazen SEO açısından yayınlanmış yazının başlığını değiştirmek olumsuz sonuçlar gösterebilir.

Yazıya ait görsel/resim bulunuyor mu?
Yazınıza ait en az bir görsel/resim paylaştığınızdan emin olun. Görselin yazınız ile alakalı olmasına özen gösterin. Hatta her yazınız için özgün bir görsel bizzat kendiniz hazırlamanız daha faydalıdır. Yazınız kadar resminiz de/görseliniz de özgün olur.

Yazıda gereken linkler eklendi mi?
Yazılarımızın içinde bazı linkler bulunur. Bu linkleri daha sonra eklemek üzere bazen hızlıca geçeriz. Bunun kontrolünü yapmalıyız.

Kalıcı bağlantı ayarı yapıldı mı?
Yazımızı yayınlamadan önce kalıcı bağlantı ayarlarınızı kontrol etmeniz SEO açısından önemlidir.

Etiketler belirlendi mi?
Yazınızın arama motorlarında öne çıkması için bazı etiketler girmemiz gerekir. Bu etiketlerin girildiğini kontrol etmeliyiz.

Konu içi başlıklar SEO'ya uygun hale getirildi mi?
Konu içindeki ara başlıkları/küçük başlıkları renklendirmemiz ve h2 kodunu kullanarak kalınlaştırmamız gerekir. Bu işleminde kontrolünü sağlamalıyız.

Yazı sonlandırıldı mı?
Yazı yazmak kadar yazıyı sonlandırmak da maharet ister. Bazı zamanlar ''küt'' diye yazının bittiğine şahit oluruz. Bu durumu engellemek ve yazının sonunda sözü okurlarınıza/ziyaretçilerinize bırakmak adına yazıyı okuyucuya söz hakkı tanıyan bir üslup ile onların fikirlerini de merak ettiğinizi belirten bir ifade ile sonlandırıp iyi dileklerinizi iletmelisiniz. Bunun kontrolünü de sağlayarak blogunuz için bir değer elde edebilirsiniz.

Listeyi farklı formatlarda indirme bağlantıları;Yukarıda sıraladıklarımızı excel ve pdf formatında indirip her daim masanızda bulundurabilirsiniz.Excel formatında kendi blogunuza göre kontrol maddelerinde değişiklikler yapabilirsiniz.

Excel formatında indirmek için burayı , pdf formatında indirmek için burayı tıklayabilirsiniz.

Yayınladıktan Sonraki  Denetim Listesi;

Sosyal Medya paylaşımları yapıldı mı?
Facebook,Twitter,Google+ gibi sosyal medya hesaplarınızda yazılarınızı paylaşın. Hem kişisel hesaplarınızda hemde blogunuz için oluşturduğunuz hesaplarda paylaşın. Twitter'da hashtag sistemini kullanarak günün en trend başlıklarına yazınızı iliştirebilirsiniz.

Webmaster Forumlarında paylaşım yapıldı mı?
Webmaster forumlarda kendi blogunuzu kaynak göstererek paylaşımlarda bulunmanız yazınızın daha fazla okunmasını sağlayacaktır.

İmleme Sitelerinde paylaşıldı mı?
Sosyal İmle sitelerinde de yazınızı paylaşarak ziyaretçi sayınıza katkıda bulunabilirsiniz.

Diğer Denetim Listelesi;
Yazınızı yayınladıktan bir kaç gün sonra da yazınız ile ilgili denetimleri de yapmanız gerekebilir.

Yapılan yorumlara cevap verildi mi?
Yazınız ile ilgili yapılan yorumları kontrol edin. Paylaşımınız için teşekkür edenlere karşılık teşekkür edin. Yorum kısmından yazınız ile ilgili sorulmuş soruları kibar ve açık bir dil ile yanıtlayın.

Sosyal Ağ Paylaşımları kontrol edildi mi?
Sosyal ağlarda yaptığınız paylaşımların birileri tarafından paylaşılmış ve reetwetlenmiş olması muhtemeldir. Paylaşanlara teşekkür etmeyi unutmayın.


Yukarıdaki faydalı maddeleri blogunuza göre uyarlayabilirsiniz. Örneğin ''Bumerang Yazar Kafe'de paylaşıdı mı?'' gibi bir madde ekleyebilirsiniz.

Sizde maddelere yeni maddeler ekleyerek listenin geliştirilmesine yardımcı olabilirsiniz.

Olumlu yada olumsuz görüşleriniz önemlidir. Lütfen yorum yaparak katkı sağlayınız.

İyi Bloglamalar dilerim.
Vural Egemen SARIGÖZ

5 yorum:

  1. Enfes bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Böyle makaleleri nasıl yazıyorsunuz anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Tebrik ederim yazılarınız harika...

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık benimde aynen böyle bir listem var her makalemde uygularım

    YanıtlaSil
  5. Tavsiyeleriniz için teşekkürler..

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!