Anasayfa » » 2014 Yerel Seçimleri Google ile Takip Edin!

2014 Yerel Seçimleri Google ile Takip Edin!


2014 yerel seçimler sanırım Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en teknolojik seçim sonuçlarına ulaştığımız bir yıl olacak. Daha önceki senelerde televizyon kanallarının hazırladığı anlık olarak nitelendirilen sonuçlar ile avunuyorduk ancak bu dönem Google başta olmak üzere bir çok şirket online bir sistem ile seçim sonuçlarını anında duyurabilecek.

Google 2014 yerel seçimlerimiz için özel bir servis dahi hazırladı. Bu servis sayesinde adaylar ile yazılı ve görüntülü iletişime geçilebiliyor, Seçimler ile ilgili çıkan haberler listeleniyor,Seçimlere dair trendler takip edilebiliyor,il,ilçe adayları hakkında detaylı bilgilere ulaşılabiliyor ve her şeyden önemlisi seçim sonuçları açıklanmaya başlandığı andan itibaren anlık olarak sistem üzerinden takip edilebiliyor.

Seçimlere 20 gün gibi bir zaman kala hangi adayın rağbet gördüğü gibi seçim öncesi analizler de yer almaktadır.

Her partinin Google+ hesabı bulunuyor ve bu hesaplar üzerinden ilgili partinin adayı hakkında gelişmeler takip edilebiliyor.




Seçim öncesi ve sonrası haber ajanlarının youtube kanallarına abone olunarak videolu haberlere erişilebiliyor.

Google Yerel Seçimler 2014 Tanıtım Videosu;


Seçmenler kadar seçilecek olanlara da eğilim gösteren Google adaylar için bir kullanım kılavuzu dahi hazırlamış.

Hazırlanan sistem için Google site altında şu duyuruyu yaptı.
Adayların görüntülerine, seslerine, Parti veya grupların isimlerine, logolarına, markalarına ve sair tüm içeriğe ilişkin telif hakları da dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm haklar şu kişi veya kuruluşlara ait olup, Google'a kullanım konusunda tamamen sınırsız olarak lisans vermişlerdir.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Haber Sitesi olan Dipnot.tv ile Google Türkiye'nin işbirliği sonucu ortaya çıkan bir projedir.

Google Yerel Seçimler 2014 sitesine ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Google'ın Yerel Seçimler ile ilgili hazırladığı bu sistem hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Vural Egemen SARIGÖZ


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!