Anasayfa » » Blogunuza Google+ Yorum Eklentisi

Blogunuza Google+ Yorum Eklentisi

Blogger her geçen gün yeni özellikler ile alt yapısını güçlendirmeye ve dolasıyla bir çok blog yazarının Blogger'ı tercih etmesini sağlayacak adımlar atmaya devam ediyor. Son olarak Google + ile Blogger'ın yorum bileşenlerini birbirine entegre ederek hoş bir çalışmaya imza atmış oldu. Yorum yapmak daha kolay hale geldi diyebiliriz.

Google+ yorum eklentisi nasıl çalışır?
Google+ Google'ın Buzz'dan sonra sosyal ağ için attığı en büyük adımdır. Hali hazırda neredeyse Facebook'a yetişen kullanıcı sayısı ile pazardan payını almış durumdadır.

Google+ üzerinde Blog yazılarınızı paylaşıyorsanız bu sizin blogunuz için bir avantajdır. Ziyaretçiler ister Google+ akışında ister sizin blogunuzda direkt olarak konu altına yorum yapabilirler. Google+ zaman tünelinde yapılan yorumlar otomatik olarak blogunuzdaki konunun altında belirir. Blogunuzda konunun altına yapılan yorumlar zaman tünelindeki ilgili paylaşım altında belirir.

Google+ yorum eklentisi nasıl etkinleştirilir?
Blogger yönetim panelinize giriş yapıp Google+ sekmesine geliniz.


''Bu blogda Google+ yorumlarını kullan '' seçeneğini işaretleyerek bileşeni etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca bir yazıyı yayınladıktan sonra hemen paylaşılmasını yada paylaşırken izin istemini de etkin hale getirerek Google+'ı etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.

Örnek yorum aşağıdadır.

Yorumları herkesten ve Google+ arkadaşlarınızdan olarak iki kategoride sınıflandırabilirsiniz. Bu işlen için yorumların hemen sağ üst köşesinde bulunan ''herkesten'' ve ''yalnızca Google+ çevrelerinizden'' seçenekleri ile yapabilirsiniz. ''en beğenilen yorumlar'' seçeneği ile en çok beğenilmiş yorumları da süzdürebilirsiniz.


Yeni yorumlar nasıl görüntülenir?
Bu yorum bileşeni ile birlikte yönetim panelinizde bulunan ''yorumlar'' sekmesi kaybolur. Yazılarınıza yapılmış yorumları yönetim panelinden kayıtlar sekmesi bölümünden görüntüleyebilirsiniz.

Google+ yorum eklentisinin dezavantajı nedir?
Google+ yorum bileşenini etkinleştirdiğinizde yalnzca Google+ kullanıcıları yorum yapabilirler. Ad,Url gibi kısımlar doldurularak yorum yapılamaz hale geliyor.

İyi Bloglamalar
Vural Egemen Sarıgöz








0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!