Anasayfa » » İnternetten Makale Yazarak Para Kazanmak

İnternetten Makale Yazarak Para Kazanmak


Bu konu üzerine çok fazla yazı okuduğunuza eminim , bu yazı da tamamen gerçekçi bir şekilde en azından küçük meblağlarda olsa nasıl para kazanacağınızı anlatacağım. Para kazandıkça blog yazmak , emeğinin karşılığını akdıkça blog tutmak daha zevkli hale gelir. Blog yazarak oldukça ciddi rakamlar kazanan blog yazarları da mevcuttur. Ben de blog yazarak bir miktar para kazanıyorum aşağı yukarı aylık 400-500 lira arasında bir web geliri elde ediyorum. Bu tamamen blog yazmaktan kazandığım bir para değil ama %60'ı blog yazarlığından gelen miktardır. Aşağıda sizin için blog yazarken para kazanacağınız adımları sıralayacağım. İnşallah birilerine faydalı olur.

Tanıtım yazısı hazırlamak;
Tanıtım yazısının iki çeşidi vardır. Birincisi hazır halde size gönderilen bir tanıtım yazısını bloğunuzda yayınlamak ve size bir konu verilerek bir tanıtım yazısı hazırlamanızdır. Genel de birinci seçenekte ücret bir hayli düşük olur ki bu durum da sizin gibi aynı yazıyı yayınlayacak bir çok blog da bulunabilir ve bu sizin Google gözünde kopyala yapıştır yapmış bir içerik sağlayıcı olmanıza yol açabilir ancak sizin özgün olarak yazacağınız bir tanıtım yazısı yalnızca sizin bloğunuz da yayınlanır ve Google sizin bu makalenizden size artı değerler verir. Teklifi veren ile alan blog yazarı arasında yapılacak anlaşmaya göre ücretleri değişebilir ama aşağı yukarı hazır tanıtım yazısının fiyatı 2 ile 5 lira arasında , özgün olarak hazırlayacağınız bir tanıtım yazısının fiyatı da 5 lira ile 10 lira arasında hatta bazen 15 liraya kadar çıkabilir.

Kaba taslak bir hesap yaparsanız ayda 10 adet tanıtım yazısını özgün bir şekilde hazırlasanız ve en orta ücretten hesaplarsak 8 liradan 80 lira aylık geliriniz olur ki bu da yalnızca tanıtım yazısından aylık 80 lira kazandınız demektir. 
Peki tanıtım yazısını nereden kimden ne şekilde alacaksınız.

a-) Webmaster forumlarının e-ticaret bölümlerine ilan bırakabilirsiniz. Bu ilanlar sayesinde tanıtım yazısı yazdırmak yada yayınlatmak isteyenler sizinle irtibata geçeceklerdir. Örnek verecek olursak şurada yer alan benim ilanlarıma göz atabilirsiniz , sizin için örnek teşkil edecektir. Burada yer alan linkten ve buradaki linkten örnek ilanı görebilirsiniz.

b-) Makale satın alan siteler mevcuttur. Yerli ven yabancı bir çok site sırf bu iş için kurulmuştur. Yabancı siteler için yabancı dilinizin olması gerek çünkü oraya yazacağınız yazılar sitenin dilinde olması gerekli ama yine de yabancı dili olan ve yabancı dil ile makale yazabilecekler için bir kaç site önerisinde bulunayım. Constant-Content ve Gather.com isimli sitelere üye olduktan sonra makalenizi gönderebilirsiniz. Yerli sitelerde iş biraz daha kolay , yazdığınız makaleyi siteye gönderdikten sonra incelenip yayınlanmasını bekliyorsunuz. Yayınlanınca ücretiniz ödeniyor. Burada önemli olan tamamen özgün olmasıdır. Özgün makaleler değerlendirilip yayınlanır. Bu sitelerin makale başı verdiği ücretler değişmektedir. Kimisi 5 lira verirken kimisi 10 lira dahi verebiliyor. Makale satın alan Türk Siteler ise şöyledir. Limoon.net , Bilgiustam.com , Webtekazanc.com gibi sitelerdir.

c-)Webmaster Marketler'de makalelerinizi satışa çıkarabilirsiniz. Webmaster marketleri , webmasterlar için oluşturulmuş ve webmasterların temalarını , tasarımlarını ,makaleleriniz satabileceği ortamlardır. Max.com.tr sitesi şimdilik Türkiye'deki webmaster marketi olarak tek örnek diyebiliriz. 

d-)Bumerang Network sistemini kullanarak para kazanabilirsiniz. Bumerang Hürriyet'in geliştirdiği bir sistemdir. Sisteme kayıt olursunuz ve bloğunuzu eklersiniz ve sistem size tekliflerde bulunur. Anlaşma sağladığı firmalar için hazırlanmış hazır tanıtım yazılarını yayınlamanız karşılığında size bir teklifte bulunur. Örneğin , Sony firmasının tanıtım yazısını bloğunuzda yayınladığınız takdirde 2 lira ile 30 lira arasında bir teklif sunar , bu bloğunuzun pr değerine göre , içeriğine göre , ziyaretçi sayınıza göre değişebilir. Bazen 2 lira teklif edilirken bazen 20 lira teklifte bulunabilirler. Bumerang üzerinden ciddi paralar kazanabilirsiniz. Tecrübeyle sabittir. 

Şimdiler de ikili kazanç sistemi ile Bumerang'a daha önce üye olmuş birinin promosyon kodu ile üye olursanız hem üye olduğunuz kişi hemde siz 20 TL kazanırsınız. 
Örneğin benim promosyon kodum T1D25549 ' dur. bu kod ile üye olursanız hem siz hemde ben 20 TL kazanırım. Bu promosyon kodu olmadan üye olursanız hiç bir ücret kazanmadan yalnızca üye olmuş olursunuz.

Ayrıca Bumerang'a üye olup Yazar Kafe'ye göndereceğiniz içeriklerden bloğunuza ziyaretçi çekebilir ve Bumerang'ın sizin bloğunuzun reklamını Hürriyet sayfalarında , yenicarsim.com sayfaların ve bumerang'ın kendi sayfalarında yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Yine bumerang'ın Hürlist isimli top list'in de de yer alırsınız.

Vural Egemen Sarıgöz
06.01.2013


6 yorum:

  1. Çok bilgilendirici bir makale

    YanıtlaSil
  2. para kazanmak deseniz bu iş kafa yoran işler makale yazmak 2 liraya çok zor be hocam bence deymez

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim...yazın benim için faydalı oldu..eline sağlık..

    YanıtlaSil
  4. paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. gerçekten biz yeni site kuranlar için çok faydalı bilgiler veriyorsunuz.Umarım biz de sizin gibi faydalı bilgiler verir sitesi olanlara yardımcı oluruz.

    YanıtlaSil
  6. İnternet ten makale yazarak değil ama buypasa.com dan alışveriş yaparak para kazanabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!