Anasayfa » » MSN için Yolun sonu Göründü...

MSN için Yolun sonu Göründü...



Ünlü Teknoloji haber sitesi The Verge içinde bulunduğumuz 2012 yılının başında , ortaya bir iddaa atmıştı. İddaa'ya göre; '' Microsoft MSN'i yayından ve kullanımdan kaldıracağı'' hususundaydı. Bir çok bilir kişiye göre bunun imkanı yoktu. Hatta bu iddaayı çürütmek isteyenler Microsoft'un bu iddaa'yı haber yapanlar hakkında yasal işlem başlatacağını dahi söyledi.

MSN'i ilk başta Myspace'e entegre etmenin formülünü arayacak olan Microsoft daha sonra MSN yerine skype odaklı bir haberleşmeyi kullanıma sunacağı iddaası gerçeğe dönüştü. Bu durumda The Verge isimli site şöhretine şöhret , güvenilir yayınlarına bir yenisini daha eklemiş oldu.


Buraya kadar bir söylentiden ibaret olan durumun geçtiğimiz günlerde Skype'nin Başkanı Tony Bates Skype Bloğundan bir resmi açıklama yaparak ''2013 yılının ilk çeyreğinde Çin hariç tüm ülkelerde MSN kullanıma kapatılacaktır'' ifadesi ile tüm dünyaya duyurdu.


MSN kullanıcıları Skype üzerinden hotmail hesapları ile oturum açarak , anlık görüşme hizmetini skype üzerinden alacaklar. Bir süreliğine hotmail hesabı ile oturum açılmasının sebebi insanların skype'ye alışmaları ve kullanım pratiği kazanmaları için olduğu bildirildi.

1999 yılında hayatımıza giren MSN böylelikle tahtını Microsoft'un 2011 yılında 8.1 milyon dolara satın aldığı yeni aile bireyine devretmiş olacak.

Anlık Mesajlaşma Hizmetleri veren yazılımlar arasında % 40 gibi büyük bir pazar payına sahip olan MSN aylık 300 milyon kişi tarafından kullanılıyordu.
Bir süreliğine skype üzerinden hizmetine devam ettikten sonra henüz kararlaştırılmamış bir tarihte tamamen kullanımdan ve yayından kaldırılacak olması bir çok MSN kullanıcısını hayal kırıklığına uğratacaktır.

MSN listelerinizi şimdiden skype'ye aktarmanızı daha sonra da bu yöntemle iletişimde bulunduğunuz kişilerle haberleşmenizi sağlamak için farklı yöntemlere yönelmenizi tavsiye ederim. Facebook ile anlık mesajlaşma hizmetini kullanabilirsiniz.

Peki böyle köklenmiş ve birçok internet kullanıcısının ilk tercihi olan hizmet silinip atılabilir mi?

Elbetteki Microsoft içinde kolay olmayacaktır. Sonuçta yılların altyapısı ve birikimi var. İnsanların alışkanlıkları ve yedekleri var. Bana kalırsa MSN'i bir süreliğine skype üzerinden hizmete sürmek , alınabilecek tepkilere karşı bir yatıştırma taktiğidir.

Aslında , Microsoft ileriyi gören ve akıllı bir hamle yapmaktadır. Günümüzde 900 milyona ulaşmış olan Facebook kullanıcısı Facebook'un hizmete sunduğu sohbet imkanı ile MSN'in tahtı zaten sarsılmıştı.

Velhasılı kelam İnternet dünyasında bir çok vazgeçilmez hizmet gibi MSN'de miyadını doldurmak üzere...

Vural Egemen SARIGÖZ
08.11.2012




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!