Anasayfa » » Şişen Emniyet Kemerleri

Şişen Emniyet Kemerleri

Otomobil firmaları rekabet ortamında galip gelebilmek için , rakiplerini alt edecek fikirler üretmeye devam ediyor.Son zamanlarda bir çok otomobil üreten firma otomobillerin kasa estetiğine önem veriyor. Birbirinden estetik görünüme sahip otomobiller bir bir piyasaya sürülüyor. ''güvenliğiniz bizim için önemlidir'' mesajı veren güvenlikli önlemlerde alınıyor.  Mercedes Benz firması şişen emniyet kemerlerini otomobillerinde kullanacağını duyurması üzerine güvenlik önlemlerine ilişkin ilk atak Mercedes Benz firmasından gelmiş oldu.

Mercedes bu teknoloji 2013 yılından itibaren üretilecek ve lüks kategorisine giren araçlarında kullacak. Şişen Emniyet Kemeri tteknolojisini ilk kullanan Ford firmasıydı.  Bu teknoloji ile araçlardaki hava yastıklarının biraz küçüklerini emniyet kemerlerine entegre eden firmalar bu sayede bir kaza anında daha güvenlikli bir araç dizayn etmiş olacaklar.

Mercedes firması ön koltuklarda oturan yolcular için güvenlik üst düzeyde , şişen kemer teknolojisinin arka koltuklarda seyahat eden yolcular için tasarlanacağını bildirdi.

Normal emniyet kemerlerine oranla şişen emniyet kemerleri 5 kat daha fazla güvenlidir.


Şişen Emniyet Kemerinin nasıl çalıştığını resim ve video ile birlikte görelim.


























<div id="no_embed" style="width: 480px; text-align: center; font-family: arial; font-size: 13px; color: #ff0000;"><br><b>Embed capable browser is required to view this content!</b><br><br></div>

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!