Anasayfa » » Kültür-Sanat ve Edebiyat Dergisi Kilit Çıktı

Kültür-Sanat ve Edebiyat Dergisi Kilit Çıktı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından çıkarılan Kültür-Sanat ve Edebiyat Dergisi Kilit ismi ile yayın hayatına e-dergi olarak başlamış bulunmaktadır. Bu derginin en güzel yanı , dolu dolu bir içeriğe sahip olmasının yanı sıra e-dergi olarak internet üzerinden ücretsiz bir şekilde okunabiliyor olmasıdır. Dergi daha ilk sayısını henüz çıkarmış bulunuyor. İlk sayı olmasına rağmen çok güzel konuları ele aldıklarını ve güzel bir başlangıç yaptıklarını düşünüyorum. Ülkücü Hareketin ihtiyacı olan bir konumda , ihtiyaçlarını karşılayacak genç ülkücülere edebi bir eser oluşturmak adına atılmış güzel bir adımdır.

Derginin ismi konusunda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Eski Genel Başkanı Sayın Harun ÖZTÜRK şunları söylüyor;

''Dergimize ad koyma döneminde , seçeceğimiz ismin Türk Kültür Dünyasının fotoğrafını çeken , Türklüğü hemen tüm karakteristiği ile yansıtan,duyanların gönlünde - daha tek sayfaını bile açmadan - bir sıcaklık oluşturacak özellikte olmasını istedik.Bu noktayı ele aldığımızda milletimizin,binlerce yıllık hafızasının çeşitli dönemlerinden günümüze kadar uzanan ve her biri necip milletimizin ayrı bir özelliğinin altını çizen belki yüzlerce isim aklımıza geldi.Kabul etmekte fayda var ki bunların içinden birini diğerlerine tercih etmekte büyük sıkıntı yaşadık. Neticede dergimizin adının kilit olmasının, vermek istediğimiz mesajların doğrudan yada dolaylı olarak iletileceğine dair kanaatimiz güçlendi. Malumunuz, Kilit, Mustafa Necati SEPETÇİOĞLU'nun Dün ki Türkiye serisinin ilk kitabı  ve dahi kitapta , Alparslan'ın Anadolu'ya girişinin manevi hazırlık sürecini betimleyen en önemli figürdür. Üstelik Merhum Sepetçioğlu'nun özelde ve genelde tüm seride olmakla birlikte , yaptığı yalnız tarih anlatıcılığı/yazıcılığı değil;bunun daha da ötesinde bir tarihi gözlerimizin önüne etten ve kemikten yeniden inşaa etmektir. Bu açıdan kilit Türk Milletinin yurt edinmekten,aile ve gönül bağları inşa etmesine kadar her alanda bağlı kaldığı ''anahtar'' prensibinin altını çizer niteliktedir.''

İlk sayının kapak konusu Hoca Ahmet Yesevi Hazretleridir.

Kilit Dergisini okumak için tıklayınız
Dergiyi okumak için resme tıklayınız


1 yorum:

  1. Dergiler, gazetelerden daha çok ilgimi çekmeye başladı. Sebebi, gazeteler günlük, dergiler daha uzun süreli.. Ve haliyle, yazılan makalelerin kalitesi de ona göre oluyor. Biri tez gibi yazarken, diğeri günlük gibi yazıyor. İnsanları "dergi oku"maya yönlendiren bu paylaşımınız için teşekkürler. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!