Anasayfa » » E-Dergi Nasıl Hazırlanır?

E-Dergi Nasıl Hazırlanır?

Bildiğiniz üzere Kıvılcım Dergisi adında bir dergiyi yayınlamaya başladım. Daha ilk sayısı yayınlanmış olmasına rağmen toplamda 6900 kişi tarafından okundu. İnternetin gücü diyebiliriz. Eğer bu dergiyi normal şartlarda matbu ortamda basıp elle tutulur bir yayın haline getirmiş olsam , hem telif hakkı , hem basım masrafları , hem dağıtım çilesi ile başa çıkamayacaktım. E-dergi formatında yayınlamak en güzel fikirdi. Hem masrafsız hemde daha çok kişiye ulaşma imkanı var. Bu dergiyi hazırladığımı duyurduğum günden beri bir çok tanıdığım yada tanımadığım kişiden bu konu da sorular aldım. E-dergi nasıl hazırlanır? , E-Dergi hazırlanırken hangi program kullanılır? gibi sorular ile anladığım o dur ki bir çok kişi e-dergi konusuna meraklı görünyor. Bende ilk bu e-dergiyi hazırlamaya karar verdiğimde internetten araştırmış pek de işime yarar bilgilere ulaşamamıştım. Şimdi bu makalemiz ile masrafsız bir şekilde nasıl e-dergi hazırlanır onu anlatacağım.

İlk önce dergimizin taslağını bildiğimiz microsoft word programı ile oluşturacağız. Bu hazırlığı görmek için aşağıdaki videoyu izleyiniz.




Yukarıdaki videoda anlatılanları yaptıktan sonra hazırladığımız word dosyasını PDF formatına dönüştüreceğiz. Bunun içinde kullanacağımız programı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. İndirdiğiniz programı kurduktan sonra hazırladınız word dosyasını açıp ctrl+p tuşuna basınız ve açlan yazıcı penceresinden doPDF yazıcısını seçiniz.Daha sonra tamam tuşuna basarak ilerleyiniz.Daha sonra açılan pencerede pdf dosyayı nereye kaydetmek istediğinizi belirledikten sonra tamam diyorsunuz. Bu şekilde PDF formatına dönüştürme işlemi gerçekleşmiş oluyor. Bu işlemi yapan online sitelerde mevcut ancak dergi işi devamlı olacağı için bu küçük ve zahmetsiz programın bilgisayarınız da bulunmasında fayda vardır...
















PDF formatına dönüştürdükten sonra dergimizi issuu.com sitesinde yükleyerek okunabilir flash dergi şekline dönüştereceğiz.

issuu.com adresşne girerek üye olun ve aşağıdaki yükleme sayfasına hazırladığınız PDF formatındaki dergiyi yükleyiniz. Bir süre sonra flash dergi olacak şekilde yüklenecek ve size link bilgileri verilecektir. Artık derginizi istediğiniz gibi yayınlayabilirsiniz. Örnek dergi kivilcimdergisi.com




Vural Egemen SARIGÖZ
20/06/2012





8 yorum:

  1. Arkadaşım eline sağlık Allah Razı olsun

    YanıtlaSil
  2. Ben sizin söyledıgınız yontemle bir dergi hazırladım ve cokta guzel oldu o kadar anlaşılır anlatmışsınız ki sizi tebrik ediyorum.Bu konuda herhangi bir bilgisi olmayan insan bile videonuzu dikkatle izlerse yapamaması imkansız.
    Fakat benim size sormak istediğim iki sorum olacaktı yanıtlarsanız cok sevinirim.
    1- Bazı dergilerin uzerindeki resimlerde linkler var tıkladıgınızda o siteye gidiyor. Resimlere link nasıl veriliyor?
    2- Sayfaların boyutu kaça kaç olmalı, Neye göre boyutlandırıyoruz ?
    şimdiden teşekkürler ve başarılar dilerim...
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimlere word dosyasında link vermelisiniz.

      Sayfaların boyutu size kalmış ama bir word dosyasında hazırlıyorsanız A4 boyutlarını işinizi fazlasıyla görecektir.

      Sil
  3. videoyu izleyemiyorum.gizli dio nasıl izleyebilirim.

    YanıtlaSil
  4. Paylaşımınız için teşekkürler.. Kaliteli paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, iki aydır flip PDF programını kullanarak dergi hazırlıyoruz.Yalnız dergide yazılar neden basık görünüyor bunu çözemedik.Acaba yardımcı olabilir misiniz? Dergimizin Linki: http://online.flipbuilder.com/tigm/zkre/#p=12

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Derginizin sayfalarını word programı ile hazırlayınız ve office programı üzerinden pdf'ye çeviriniz. Yazıların basık görünmesinin sebebi ise derginizi yayınladığımız platform ile hazırladığınız sayfaların ölçüleri birbirini tutmadığı içindir. Yani sizin hazırüyor.ladığınız sayfa normalden biraz uzun olunca flip builder onu kendi sayfa boyutuna göre ayarlıyor ve haliyle sayfalar üstten alttan basık gibi görünüyor. Word programı ile hazırlamanızda fayda vardır. Yukarıdaki videoyu izlemelisiniz.

      Sil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!