Anasayfa » » Cep Telefonuna Gönderilen Dini Mesajlar

Cep Telefonuna Gönderilen Dini Mesajlar


Neredeyse her gün telefonuma bir arkadaşımdın, bir yakınımdan yada akrabamdan dini içerikli mesajlar geliyor. Bize dua eden de oluyor , ders verici mesajlarda lakin aralarında öyle mesajlar var ki insanı gerçekten sinirlendiriyor. Genel de gelen mesaj şöyle oluyor. ''Peygamber Efendimiz (s.a.v)'e 10 tane El-Fatiha oku , ruhuna hediye et , sonra bu mesajı 10 kişiye gönder , oda 10 tane El-Fatiha okusun. Sayemizde Peygamber Efendimiz (s.a.v)'e binlerce belki milyonlarca fatiha gitmiş olacak.Eğer imkanın varda göndermiyorsan Raabim sana 10 gün içinde dayanılmaz acılar verecektir.'' şeklinde bir mesaj...

Şimdi Peygamber Efendimiz Aleyhisselatü Vesselam'a fatihalar okuyalım , ona selatü selamlar gönderelim , 10 değil 10 milyon fatiha feda olsun Kainatın Efendisi (s.a.v)'e ancak bunu pazara dönüştürmenin alemi yok.

Bu gelen mesajların hepsinde üzerime düşeni yaptım. Bu mesaj bana geldikten sonra üzerime düşen ise şuydu:

''Allah razı olsun , sayende hatırıma Rahmet Peygamberim aklıma geldi , ona fatiha okudum , salat eyledim.'' dedim içimden...

Ama o mesajı hiç bir zaman 10 kişiyi bırakın 1 Abdullah'a( Allah kuluna) yollamadım.

Bence bunun bir açıklaması var.

Sanırım operatörlerin başında bulunan adamların tezgahı , oturup kâr zarar bilançosu yaptıklarında , Kâr miktarı az gelince bu mesajları hazırlayıp , piyasaya sürüyorlar , eminim ki Amerika'da İsa Aleyhisselam ile ilgili pazar oluşturmuşlardır. Belki Hindistan'da inek üzerine bir pazar payı vardır. Bu mesajlar tamamen yalan ve tamamen operatör şirketin tezgahladığı , sms gelirlerini arttırmak adına geliştirdiği bir oyundur. Ben kefilim , gelen mesajı sakın ha sakın göndermeyin kimseye , başınıza hiç bir şey gelmez , hatta Müslüman uyanık olur , yarın bu hilelere kandığın için hesaba çekilmen bile mümkün olabilir de iyi niyetinden yırtabilirsin belki...

Son 5-6 yıldır  neredeyse internetsiz ev kalmadı diyebiliriz varsa da çok müstesna şartlardır. Herkes iletişimini
internet yoluyla hallediyor. Mesajların yerini mailler aldı , konuşmanın yerini anlık görüşme programları aldı bu sebepten de operatörlerin pazar payı baltalanmış oldu. Sms gelirlerini artırmak için başvurdukları bu yol ile kaç insanı kandırıp sömürmüşlerdir tahmin etmeyi dahi istemiyorum.

Gönderilen mesajların yazılış şekline bakarsanız da anlamanız mümkündür. Normal şartlarda ''evet'' kelimesini dahi ''eet'' diyerek kısaltan aradaki ''V'' harfini yutan yeni gençliğimiz  nedense bu mesajda olabildiğince uzun bir mesaj yazıp , hiç kısaltma kullanmamış hatta ve hatta kelimenin sonunda ki noktalama işaretleri ile kelime arasında bile boşluk bırakarak '' ne kadar çok karakter  o çok sms'' mantığıyla hareketle bir kandırmacanın ağına düşmüştür.

Eskiden de hatırlıyorum , biz çocukken evlerin kapı aralıklarından , kapı altlarından kağıtlar atarlardı.
''Bu kağıtta yazılanları 10 kağıda yaz , 10 kişiye dağıt yoksa başına iş gelecek'' şeklinde.. Demek ki belalar da teknolojiyi takip edip , sms sms , milletin peşinde geziyor.

Bu konu ile alakalı olarak Van Müftüsü bir açıklamada bulunmuş , bu açıklamayı , makaleyi yazdıktan sonra gördüm , önce görsem nefesimi tüketmez , Müftü Bey'in açıklamasını yayınlardım.

Van Müftüsü'nün açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.
Dikkat ediniz.Müslüman uyanık olmalıdır.

Vural Egemen Sarıgöz
29/12/2012

3 yorum:

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!