Web tarayıcıları internette gezebilmemiz ve internet gereksinimlerimizi karşılayabilmemiz için olmazsa olmaz araçlardır. Web tarayıcısı dediğimizde aklıma bir kaç isim dışında başka tarayıcı ismi gelmez. Chrome,mozilla,explorer,opera diye sıralarız... Daha da işin içinde olan webmasterlara sorsak bir de safari tarayıcısını eklerler ancak bilmediğimiz ve daha önce duymadığımız o kadar çok tarayıcı var ki , makalenin devamında isimlerini gördüğünüzde şaşıracaksınız. Birbirinden özellikli ve yetenekli tarayıcıların hepsini derleyip , kısa açıklamalar ile inceleme sonuçlarımı yazdım.
Chrome Tarayıcısı
Chrome tarayıcı , Google tarafından Chrome Plus açık kaynak kodlu tarayıcısı üzerinden geliştirilmiş bir web tarayıcısıdır. Şu an tarayıcılar arasında en çok kullanılan birkaç tarayıcıdan biridir. Özellikle webmasterların hızı ve özellikleri bakımından tercihidir. En güzel özelliklerinden birisi , adres çubuğundan direk olarak arama yapılıyor olmasıdır.
Google Chrome tarayısını BURADAN indirebilirsiniz.
Mozilla Firefox Tarayıcısı
Mozilla Firefox 1998 yılında geliştirilmiş en iyi web tarayıcılarından birisidir. 2005 yılından sonra İnternet Explorer'ın tahtını sallayan tarayıcı , Google Chrome ile birlikte kendi tahtının da sallantıda olduğunu hissetti. Chorme göre biraz daha ağır yapısı olmasına rağmen alışkanlıklar gereği hala bir çok webmasterın tercihidir. Bir dönem internette online film izleme sitelerinde ''donmadan film izlemek için mozilla tarayıcısını kullanın'' uyarıları normal kullanıcılarında çok tercih etmesini sağlamıştır. Ancak bu ''donmadan izle'' ibaresi tamamen yalandır. Sağ tuş özellikleri daha gelişmiş ve özelliştirilmiştir.
Mozilla Firefox tarayıcısını BURADAN indirebilirsiniz.
Explorer Tarayıcısı
Microsoft'un efsanevi web tarayıcısıdır. Windows işletim sistemi ile birlikte otomatik olarak kuruluyor olması bir nevi internet kullanıcılarını kullanmaya mecbur bırakmıştır desek yanlış olmaz. Explorer 7 , 8 ve 9 sürümleriyle düşüşünü yavaşlatsa da hala hızla kan kaybetmeye devam etmektedir. Yinede alışık olanlar vazgeçemezler.
İnternet Explorer'ın Son sürümünü(Explorer 9) BURADAN indirebilirsiniz.
Opera Tarayıcısı
Opera tarayıcısı '' Dünyanın en hızlı tarayıcısı'' sloganıyla çıkış yakalayan bir web tarayıcısıdır. Güvenli ve hızlı
ve hızlı olması ile bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir. İlk mobil tarayıcı ile çok ses getirmiştir. Her yeni sürümü ile birlikte bir eksiğini tamamlayan tarayıcı , her geçe gün gönüllü geliştiriciler tarafından geliştirilmektedir.
Opera Tarayıcısını BURADAN indirebilirsiniz.
Safari Tarayıcısı
Apple Firması tarafından Mac OS işletim sistemi için geliştirilmiş bir web taracısıdır ancak zamanla windows içinde uyarlanmış ve çok rağbet görmüştür. Bir dönem Apple firmasının yükselişi ile birlikte tüm ürünlerininde yükseldiği sırada safari tarayıcısı da göz doldurmuştur.
Safari Tarayıcısını BURADAN indirebilirsiniz.
Netscape Tarayıcısı
Netscape, Netscape Communications Corporation tarafından geliştirilen, ama şimdi AOL tarafından geliştirilen tarayıcıların genel adıdır. Ücretsiz olarak kullanıma sunulan Netscape eskiden ağ tarayıcılarının lideriydi. Şu an çok az kullanıcı tarafından kullanılıyor. Netscape firması, 28 Aralık 2007 tarihinde sitesinde yaptığı duyuruyla, Netscape ağ tarayıcısının zamanın önde firmalarına göre geride kaldığını ve yıllar önce yakaladıkları liderliği diğer firmalara kaptırdıklarını bildirerek 2008'in Mart ayından itibaren herhangi bir güncellemede bulunmayacaklarını açıkladı. Bildiriyle birlikte ayrıca, kullanıcıların Firefox kullanmalarını öneren firma, böylece yaklaşık 15 yıllık tarihini sonlandırmış oldu.
Netscape Tarayıcısını BURADAN indirebilirsiniz.
Galeon Tarayıcısı
Galeon tarayıcısı Türkiye'de pek bilinmez ancak Amerikada' da okul bilgisayarlarında yalın olması sebebiyle tercih edilir. Mozilla düzenin bir web tarayıcısıdır.Linux işletim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışan tarayıcı windows işletim sisteminde bazen donup kaldığı bilinmektedir.
Galeon Tarayıcısını BURADAN indirebilirsiniz.
K-Meleon Tarayıcısı
K-Meleon son derece hızlı, esnek ve sistemi yormayan bir tarayıcıdır. Firefox tarayıcısınında kullandığı, mozilla tarafından geliştirilen Gecko motorunu kullanmaktadır. Bellek kullanımı firefox, flock ve songbird e göre son derece azdır. Kullanıcılarının tercih sebebi de sistemi böylesine az kullanmasıdır.
Ayrıca firefox kullanıcılarının aşina olduğunu popüler bir çok eklentiye sahiptir.(adblock plus, flashblock vs.) Kesinlikle ücretsiz, açık kaynak kodludur. Tek eksiği türkçe desteğidir, o da yakında çıkacak 1.6 sürümünde beklenmektedir.
K-Meleon Tarayıcısını BURADAN indirebilirsiniz.
SeaMonkey Tarayıcısı
SeaMonkey, Mozilla tarafından üretilmiş, birden fazla uygulamayı tek çatı altında kullanmayı sağlayan bir uygulama bileşkesidir. SeaMonkey; hem bir tarayıcı, hem e-mail ve haber grubu okuyucusu, hem HTML editörü hem de bir IRC programı işlevini görmektedir. Aslında SeaMonkey'i Mozilla'nın Opera'ya cevabı olarak değerlendirebiliriz. Bu özellikler halihazırda zaten Opera'da yeralmaktadır.
SeaMonkey Tarayıcısını BURADAN indirebilirsiniz.
Flock Tarayıcısı
Flock, açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir web tarayıcı programı. Mozilla üretimi bu tarayıcı ile Internet Explorer tahtına bir de farklı alandan bir saldırı geldi denebilir. Flock sosyal tarayıcı olarak adlandırılabilir.
Flock ile blogunuzu rahatlıkla yönetebilir, sevdiğiniz parçaları ve fotoğrafları arkadaşlarınız ile kolaylıkla paylaşabilirsiniz. FaceBook, Photobucket, Piczo, Del.icio.us gibi web sitelerine kolay erişim ve hesap yönetimi de sağlıyor. Flock 2. sürümünde Firefox 3.0 tecrübesinden de faydalanılmış.
Flock Tarayıcısını BURADAN indirebilirsiniz.
Maxthon Tarayıcısı
Maxthon Internet Tarayıcı yazılımı, yüksek derecede özelleştirelebilir arabirime sahip, güçlü sekmeli bir tarayıcıdır. Internet Explorer tarayıcısı motoru üzerine kuruludur (muhtemelen sizin şimdiki web tarayıcınız) yani IE tarayıcısında ne çalışıyorsa Maxthon sekmeli tarayıcıda da aynı şekilde çalışacaktır.
Maxthon Tarayıcısını BURADAN indirebilirsiniz.
Avant Tarayıcısı
Avant Tarayıcısı İnternet Explorer altyapısını kullanarak birçok kolaylık sağlıyor. Birden fazla pencereyi birarada gösterebilir, pop-upları engeller, google araç çubuğuyla kısa sürede arama yapabilir, tab kullanabilir, rss takip edebilir, mouse hareketleri (mouse gestures) kullanabilir, otomatik form doldurma özelliğinden faydalanabilirsiniz.
Avant Tarayıcısını BURADAN indirebilirsiniz.
Camino Tarayıcısı
Camino, MacOS işletim sistemi için açık kaynak kodlu bir internet taraycısıdır ancak windows için uyarlanmış sürümleride sorunsuz çalışmaktadır.Mozilla Firefox ile aynı motoru kullanan Camino web sayfalarını çok hızlı görüntüleyebilir. CSS, Java, XML ve çeşitli eklentiler(Java, Shockwave, Flash ve QuickTime gibi) Camito için hiçbir sorun teşkil etmez.
Ayrıca bu hoş görünümlü tarayıcı tümleşik olarak pop-up(açılır sayfa) önleyicisi yanında sekmeli tarama özelliği, yer imleri, yazım denetleyici ve indirme yöneticisi sunar.
Camino Tarayıcısını BURADAN indirebilirsiniz.
CRAZY BROWSER LOGOSU YOK
Crazy Tarayıcısı
İnternet expolorer ın gelişmişi olan bu browserda bir kaç pencere açabilirsiniz , kendi grubunuzu oluşturabilir, çevrimdışı çalışabilir, en önemli özelliğide popupları kapatabilmesi ve ayrıca sadece bu programın özelligi olan menüleri kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Crazy Tarayıcısını BURADAN indirebilirsiniz.
Konqueror Tarayıcısı
Konqueror, Linux'un KDE arabirimli dağıtımlarında öntanımlı olarak yer verilmiş ağ tarayıcısıdır.
Gönüllüler tarafından yapılmakta ve geliştirilmektedir. Çoğu Unix arabirimli işletim sisteminde çalışmaktadır. "Konqueror" ismi, ünlü ağ tarayıcılarının isimlerinden, Navigator ve Explorer'dan esinlenilerek konulmuştur. İngilizcede Fatih anlamına gelen Conqueror kelimesi seçilmiş, tüm KDE programlarının isimleri K harfiyle başlatıldığı için Konqueror olarak değiştirilmiştir.
Konqueror, aslında Linux için geliştirilmiş olsa da farklı platformlarda da çalışır. BSD, Solaris ve son olarak da Windows destekleri eklenmiştir. Windows desteği şu an için sınırlı olsa da tam desteğin Konqueror 4.0 ile sağlanması tasarlanmaktadır.
Konqueror Tarayıcısını BURADAN indirebilirsiniz.
Choremeden başkası yalan hocam ya adamlar yapmıs tek eksigi opera gibi icerisinde rss okuyucusunun olmaması bide o tamam olsa tadından yenmez <3
YanıtlaSilçooooooooooooooooook işime yaradı
YanıtlaSil