Anasayfa » » Quup Nedir?

Quup Nedir?


Quup Türk girişimciler tarafından gerçekleştirilmiş olan bir internet sosyal ağ atraksiyonudur. Kabaca ilk intibamıza istinaden tarif etmek gerekire , FriendFeed ile Twitter karışımı , içine biraz facebook serpiştirilmiş bir sosyal paylaşım sitesidir. Şimdilik davetiye sistemi ile üye alımı yapılmaktadır. Tasarımı ve kodlaması tamamen Türk yazılımcılar tarafından yapılmış olması onu milli bir olgu ile sahiplenmemizi sağlıyor. Şuan alpha aşamasında ola quup , Siber Uzay Teknolojileri tarafından geliştirilen sosyal ağ sitesi için projeler sayfasında şunlar söyleniyor; ''quup kendinizi ifade etmenizin en kolay yoludur.Türkiye’nin global arenada rekabetini amaçlayan bir sosyal ağ projesidir.quup; Tanıştırır, kaynaştırır, canlandırır, heyecanlandırır, okutur, dinletir, gösterir, öğretirtir, sordurur, soruşturur, gülüştürür, duygulandırır, alıştırır, paylaştırır…''
Buraya Tıklayarak Quup sosyal ağ sitesine ulaşabilirsiniz.

quup davetiyesi isteyenler bu makale altına yorum yaparak isteyebilirler...

Alpha sürümünden çıkınca http://quup.com/register bu adresinden kayıt olunabilir diye düşünüyorum. Şuan benim davetiye hakkım bulunmuyor ancak ilerleyen günlerde olursa buradan davetiye dağıtırım. 

Quup davetiyesi diye aratırsanız bir çok dağıtıcı bulabilirsiniz.


Peki quup adı nerden geliyor?

Bu durumu quup ürün yöneticisi Sayın Savaş DOĞAN'ın sitesinde yer alan şu açıklamadan adının nerden geldiğine dair bilgi edinebiliriz.
''Öncelikle “Türkiye’nin Sosyal Ağı” olmayı daha sonra da uluslararası arenada “quick uptade” sloganıyla ülkemizin gururu olmayı amaçladığımız quup projemizin, yeni tasarımını tüm kullanıcılarımızın testine açtık.'' derken quup adının quick update kelimelerinin ilk iki harfinden gelediği manasını çıkarmamız kuvvetle muhtemeldir.
Quup Ekran görüntüleri;






3 yorum:

  1. davetiye bekleyip görelim o zaman :)

    YanıtlaSil
  2. Elimde 10 tane davetiye var.
    Davetiye isteyenler e-posta adresini yazarsa gönderebilirim. :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederiz Ali Bey,

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!