Anasayfa » » Marshall Logosunu Değiştirdi.

Marshall Logosunu Değiştirdi.

Marshall Boyayı hepimiz biliriz , köklü ve büyük bir markadır.Akzo Nobel kurumsal kimliği altında faaliyet gösterir.Türkiye ayağıdır. Onun alıştığımız logosu vardı , Kırmızı plakanın üzerine siyah bir plaka yerleştirilmiş ve kalın siyah harflerle Marshall yazılı logosu , altında da slogan olarak boyanın ötesinde yazardı. Geçen gün televizyonda fark ettim ki Marshall logosunu değiştirmiş , resmi sitesine girdiğimde yeni bir kurulsal kimlik yapısına büründüğünü gördüm. Bence yeni logosu oldukça profesyonel ve şık olmuş. Eski ve yeni logosuna birlikte bakıp , değerlendirelim.





Marshall Boya dünyaca ünlü Akzo Nobel isimli firmanın bir ürünüdür.Akzo Nobel firması altında barındırdığı tüm markaları tek kurumsal kimlik üzerinde toplama kararı almış , bu kararı kademeli olarak tüm markalarında faaliyete geçirecek , şimdilik marshall'ın logosundaki değişiklik ile bunu anlıyoruz. 

Diğer tüm markalarda aynı kimlik üzerine çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalara bir göz atalım.


Dulux markasının logosunda da aynı değişikliğe gidilmiş.

Flexa markasında logosu değişmiş...

Tüm markalar tek kurumsal kimlik altında toplanıyor.Kurumsal Kimlik tasarımını Rob Clarke yapmış.



Vural Egemen SARIGÖZ
20/02/2012


1 yorum:

  1. Sonunda yani :) Güzel bir seçim yapmışlar fakat eski logoyu ilerliyen yıllarda gördüğümüz de bir an olsun gençliğimize çocukluğumuza döneceğiz :D

    YanıtlaSil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!