Anasayfa » , » Backlink Nedir , Ne İşe Yarar?

Backlink Nedir , Ne İşe Yarar?


Backlink nedir , ne işe yarar , internette bir çok seo işi ile ve webtasarım ile ilgilenenlerin sitesinde bu konuda yazılmış makaleler bulabilirsiniz. Benim neyim eksik? Bende ''Backlink Nedir?'' makalesi yazabilirim. :) Kendi çapımda kendime has üslubum ile backlink ne demektir izah edeyim.Backlink sitenize başka bir sitenin link vermesi demektir. Hani bazı webmaster forumlarında durmadan konu açarlar ya ''link değişimi yapılır'' şeklinde , işte tam olarak backlink budur.

Backlink olayı basit bir konu değildir , başka bir sitenin sizin sitenize link vermesi demek sizin sitenize referans olması demektir. Hani derler ya ''bu adama kefil misin?'' diye işte tam olarak böyle bir şeydir. Tabi sitemize kefil olan sitenin de kefiliyet derecesi önemlidir. Yani sitenize link veren sitenin Pagerank değeri de önemlidir. Bakınız şöyle izah edersem daha iyi anlaşılır.

Diyelim ki ben marangozum ve toptan kereste satan bir bayiiden kereste satın alacağım ancak benden bir kefil istiyorlar. Bu toptancıya kefil olarak manavı götürdüm. Marangoza manavın kefil olması ile keresteleri satın alabilirim ancak manavın benim sektörümden başka bir sektörde olması onun kefiliyet derecesini düşürür , çünkü benim sektörümden kimse ile çalışmamıştır. Bu manavın kefil olması maküldür ama daha iyi kefiller bulunabilir. Aynı toptancıya , benim gibi marangoz olan başka bir arkadaşımı götürsem , bayi biraz daha güven ile mal verir değil mi yada şöyle yapalım aynı toptancıya marangoz değil ama bulunduğumuz şehrin Belediye Başkanını kefil götürdük , o halde toptancı bana tereddütsüz bir şekilde kereste verir değil mi... işte backlink olayıda buna benzemektedir.

Hangi siteden link aldığınız önemlidir , link aldığınız sitenin pagerank değeri önemlidir. Link aldığınız sitenin konusu önemlidir. Siz bir marangoz sitesi iseniz ve gidipte bir manavın sitesinden link almanız manasızdır. Sizin gibi marangoz bir siteden link almanız daha iyi olur.

Sonuç itibari ile pagerank değeri düşük ve branşı başka sitelerden çok sayıda link almaktansa , sizin sitenizle aynı konuda yayın yapan ve pagerank değeri yüksek olan bir kaç siteden link almak daha iyidir.

Vural Egemen Sarıgöz
28/02/2012

9 yorum:

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!