Anasayfa » » Google Doğrulama Kodu Ücretli Midir?

Google Doğrulama Kodu Ücretli Midir?



Hani yeni bir google hesabı açmaya çalıştığımızda bizden cep telefonu numaramızı ister ya işte bu noktada kafama takılan bir sorunun peşine düştüm ve aradığım cevabı google sıkça sorulanlar sayfasında buldum.İnternette araştırma yaptım ancak bu konu ile ilgili pek kimsenin bilgisi yoktu yada kimse bu noktaya takılmadı.Google hesabına ben defalarca kaydolmuş ve defalarca telefon numaramı vermiştim.Peki bu sms yada sesli arama ile doğrulama kodları ücretli miydi?Bakınız google amca sıkça sorulanlar sayfasında bu konu ile alakalı neler söylüyor.”Kısa mesajlar ve telefon görüşmeleriyle ilgili ücretler hakkında ayrıntılı bilgi almak için cep telefonu sağlayıcınızla irtibata geçmenizi öneririz. Bu ücretler, servis sağlayıcınıza ve kullandığınız plana göre değişiklik gösterir.” evet google amca bu işlemin ücretli olduğunu böyle açıklarken neden cep telefonu numaramızı istediğini ise şöyle açıklıyor; ”Kullanıcılarımızı korumak ve sistemlerimizin kötü niyetli kullanımıyla mücadele etmek amacıyla, zaman zaman kullanıcılarımızdan hesap oluşturmadan önce kimliklerini SMS veya bir telefon görüşmesi aracılığıyla doğrulamalarını isteriz.Spam ve kötü niyetli kullanımı çok ciddiye aldığımızdan, spam gönderenleri ve gönderdikleri iletileri önlemek için pek çok şey yapıyoruz. Telefonlara doğrulama kodları göndermek de bu sorunu çözmek için uyguladığımız yöntemlerden biridir.”Yani google amcadan doğrulama kodu isterken gelen doğrulama kodunun tarafınıza ücretlendirildiğini unutmayınız.Bu hususla ilgil diğer detaylar makalenin devamındadır.


Telefonum yok. Kaydolabilir miyim?
Bir Google Hesabı için kaydolmaya çalışıyorsanız, kimliğinizi doğrulamak için bir telefon numarası bildirmeniz istenmiş olabilir. Bunun için SMS doğrulaması veya Sesli Arama seçeneklerimiz vardır.
SMS doğrulamasını seçerseniz, kullandığınız telefonun kısa mesaj yeteneklerinin bulunduğundan emin olun. Cep telefonunuz yoksa ve sizden cep telefonu numaranızı girmeniz istendiyse, SMS yoluyla gönderilecek kodu almak üzere bir arkadaşınızın telefon numarasını kullanmak için kendisinden izin isteyebilirsiniz.
Not: SMS doğrulaması Japonya veya İran’da kullanılamamaktadır.
Sesli Arama seçeneğini kullanırsanız, Google telefonunuzu arar ve bir doğrulama kodunun söylendiği otomatik bir mesaj duyarsınız. İşlemi tamamlamak için sayfaya kodu girin.
Not: SMS ve Sesli Görüşme seçenekleri için standart mesajlaşma ve görüşme ücretleri geçerlidir. Bu hizmeti kullanmadan önce, faturalandırmayla ilgili bilgi almak için telefon sağlayıcınızla görüşün.
Neden bir cep telefonu numarası vermem isteniyor?
Kullanıcılarımızı korumak ve sistemlerimizin kötü niyetli kullanımıyla mücadele etmek amacıyla, zaman zaman kullanıcılarımızdan hesap oluşturmadan önce kimliklerini SMS veya bir telefon görüşmesi aracılığıyla doğrulamalarını isteriz.
Spam ve kötü niyetli kullanımı çok ciddiye aldığımızdan, spam gönderenleri ve gönderdikleri iletileri önlemek için pek çok şey yapıyoruz. Telefonlara doğrulama kodları göndermek de bu sorunu çözmek için uyguladığımız yöntemlerden biridir.
SMS veya Sesli Görüşme aracılığıyla doğrulama yaparsam, mesaj aldığım veya arandığım için herhangi bir ücret ödeyecek miyim?
Kısa mesajlar ve telefon görüşmeleriyle ilgili ücretler hakkında ayrıntılı bilgi almak için cep telefonu sağlayıcınızla irtibata geçmenizi öneririz. Bu ücretler, servis sağlayıcınıza ve kullandığınız plana göre değişiklik gösterir.
SMS veya Sesli Görüşme aracılığıyla doğrulama yaparsam, mesajı almam veya aranmam ne kadar sürer?
Genellikle, kısa mesajı gönderildikten çok kısa bir süre sonra alırsınız ancak bazen mesajın ulaşması gecikebilir. 24 saatten uzun bir süre bekledikten sonra da doğrulama iletisini almadıysanız kodun yeniden gönderilmesini isteyebilirsiniz. Bir Sesli Arama isteğinde bulunduysanız, hemen aranmanız gerekir.
Google, cep telefonu numaramı saklayacak mı yoksa kullanacak mı?
Google, doğrulama kodunu kısa mesajla göndermek veya telefon araması ile bildirmek için telefon numaranızı kullanacaktır. Aynı numara kullanılarak çok sayıda hesap oluşturulmadığından emin olmak için cep telefonu numaralarını saklıyoruz. Ancak, izninizi almadan kişisel bilgilerinizi pazarlama amacıyla kullanılmak üzere satmıyoruz veya açıkça izin vermediğiniz sürece sizinle iletişim kurmak için bu numarayı kullanmıyoruz.
Daha fazla bilgi için lütfen Google Gizlilik Politikasını inceleyin:http://www.google.com/intl/tr/privacypolicy.html.
Telefonumun kısa mesaj alıp alamadığını nasıl anlarım?
Cep telefonlarının son çıkan modellerinde kısa mesaj gönderme ve alma özelliği desteklenir. Kayıt hizmetlerinizle ilgili ayrıntılı bilgi için cep telefonu sağlayıcınızla irtibata geçmenizi öneririz.
Ülkemde neden SMS doğrulaması kullanılamıyor?
Çeşitli sınırlamalardan dolayı bu hizmeti veremediğimiz bazı ülkeler ve operatörler bulunmaktadır. Mümkünse, bir arkadaşınızın başka bir operatördeki telefonunu denemeyi tercih edebilirsiniz.
Sesli Arama seçeneği, ülkenizin saat diliminde 09:00 ile 21:00 saatleri arasında kullanılabilir. Sesli Aramaların kullanılabilir duruma gelmesini bekleyebilir veya bu saatler dışında, SMS aracılığıyla doğrulamayı deneyebilirsiniz.
Yerel saatiniz Sesli Arama saatleri içindeyse, ancak saat dilimi 09:00 – 21:00 aralığının dışında olan bir ülkeyi seçtiyseniz, “Maalesef seçmiş olduğunuz ülke doğrulama için desteklenmiyor” hata iletisini görürsünüz.
Yerel saatiniz gerçekten 09:00 – 21:00 aralığındaysa, lütfen bulunduğunuz ülkeyi seçin. Değilse, Sesli Aramaların kullanılabilir duruma gelmesini bekleyebilir veya bu saatler dışında, SMS aracılığıyla doğrulamayı deneyebilirsiniz.
“Bu telefon numarası ile zaten maksimum sayıda hesap oluşturuldu” hata iletisini görürseniz, doğrulama için farklı bir numara kullanmanız gerekecektir. Kullanıcılarımızı korumak ve sistemlerimizin kötü niyetli kullanımına karşı mücadele etmek amacıyla, her telefon numarasıyla oluşturulabilecek hesap sayısını sınırlandırdık.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!