Anasayfa » , , » Teknoloji İçerikli Filmler

Teknoloji İçerikli Filmler

Teknolojiye olan merakımı herkes bilir, cep telefonları, tabletler, bilgisayarlar, televizyonlar ve daha envai çeşit teknolojik alete meraklıyımdır. Büyük alış-veriş merkezlerine gittiğimde gezdiğim reyonlar bellidir. Ya kitap reyonlarındayımdır ya teknoloji reyonlarında...

O yüzden hanımla alış-verişe çıktığımızda onu büyük alış-veriş merkezlerine götürürüm ki, o kılık-kıyafet bakarken ben de teknolojiye doyayım.

Hal böyle olunca Teknoloji içerikli filmler izlemeyi severim. Teknoloji ve bilim üzerine kurgulanmış filmleri samanlıkta iğne arar gibi ara bulurum. Bazen izlediğim bir filmi başka birinin izlemediğine bile şahit olurum.

Sword Scene'nin Blog Yazarı benden bir yazı ile blogunda misafir olmamı isteyince en uygun yazının, en samimi konunun bu olacağını düşündüm.

The Social Network / Sosyal Ağ / 2010

2010 yılı yapımlı filmimizde adından da anlaşılacağı üzere son yıllarda popüler olan sosyal ağ işlenir. Filmde Facebook'un kuruluş aşaması anlatılıyor. Filmin başrollerini Jesse Eisenberg ve Andrew Garfield'ın paylaşıyor ayrıca film 3 Oscar ödüllü ABD filmidir.

2003 yılında bir akşam, Harvard Üniversitesi öğrencisi ve bilgisayar programcısı Mark Zuckerberg (Facebook'un kurucusu), bilgisayarının başına oturur ve yeni bir fikir üzerinde çalışmaya başlar. Uzun beyin fırtınası ve kodlama sonucunda global düzeyde bir sosyal ağ oluşturacak ve iletişimde devrim yaratacaktır.

Hepimiz Facebook2un bir üniversite de başladığını ve hikayenin devamını biliriz. Filmde bu ana fikri üzerine kurulu ve fazlasıyla detayları barındıran bir filmdir. Filmde Justin Timberlike süprizi de vardır.

Swordfish / Kod Adı Kılıç Balığı / 2001

2001 yılında gösterime girmiş ve ilk kez sinemada ve daha sonraları defaatle evimde izlediğim bir filmdir. Hala arşivimde durur. John Travolta, Hugh Jackman, Halle Berry başrolleri paylaşır da film kötü olur mu hiç!

Filmde Hacker rolünde Hugh Jackman nam-ı diğer X-Men bir başka namı ise Volverine bulunuyor.  Shear (Şar diye okunur) bir terör örgütü lideridir. Stanley'i para transferi aşamalarında karşısına çıkacak şifreleri kırmasını ister, red cevabı almamak adına Stanley'in kızını rehin alır. İşin içine FBI ajanı olarak Şar'ın sevgilisi olmayı başaran Ginger'da girince olaylar gelişir.

Filmdeki en cafcaflı sahne şifreleri kırmaya çalışan hacker'a bir kadının oral seks yapmasıdır. Gerçekten ilginç bir sahneydi.

I, Robot / Ben, Robot / 2004

2004 yılında yapılmış olan başrolünde Will Smith amcanın yer aldığı bol teknolojik, bol aksiyonlu filmdir.
Yıl 2035 olmuş ve insanlar tüm işlerini robotlara gördürmektedir. Robotlar için çıkarılmış kanunlar ve kurallar bile vardır. Bu kurallar şöyledir;

Üç Robot Yasası:
Kural 1 - Bir robot asla bir insana zarar vermez ya da bir insanın zarar görmesine izin vermez.
Kural 2 - Bir robot insanlara mutlaka ve her koşulda itaat etmelidir.
Kural 3 - Bir robot birinci ve ikinci kurala karşı gelmemek kaydı ile varlığını muhafaza etmekten sorumludur.

Bu kurallar sayesinde insanların robotlara olan güveni tamdır. Sadece dedektif Sponner robotları sevmemekte ve onlara asla güvenmemektedir. Bu kaygısında da haklıdır. Bir gün işlenen bir cinayetin bir robot tarafından işlendiğine dair ipuçları elde eden dedektif işin peşini bırakmaz. Öyle sonuçlara ulaşır ki, Robotlar dünyada devrim yapmak üzeredir. Tüm dünyayı ele geçirmek için artık robotların önündeki tek engel bu dedektiftir.

Film oldukça güzel bir konuya sahiptir.


Eagle Eye / Kartal Göz / 2008

Jerry ve Rachel, daha önce hiç tanımadıkları bir kadın tarafından rehin alınırlar. Fakat kadın bu iki kişiyle ilgili her şeyi bilmektedir. Politik bir suikast için kullanılmakta olduklarını anlayan bu iki rehine işbirliği yapmaya karar verir.
Michelle Monaghan filmde, teröristler tarafından kapana kıstırılıp, suikast düzenlemeye hazırlanan bir terör hücresine katılmaya zorlanınca Shia LaBeouf’un oynadığı karakter ile isteksizce ittifak yapmak zorunda kalan bir bekâr anneyi canlandırıyor.

Filmde kurbanların her anları, her hareketleri kameralarla izlenmektedir. Kartal Göz her yerdedir.

Hesaplaşma / Showdown /2004 

Michael Jennings, bilgisayar mühendis olup belirli şirketler için teknik işler yapmaktadır. Yalnız bir hafıza sorunu vardır. İşini bitirir bitirmez yaptığı işe dair hafızası tamamen sıfırlanmakadır. Verebildiği taahhüt en uzun 2 aydır. Ancak milyarder James Rethrick, kendisine 2 yıl hatta belki de 3 yıl sürecek bir iş teklifinde bulunur ve kazandığından çok daha fazlasını vereceğini vaat eder. Micheal işi kabul eder. İşe başlamadan önce onlara bir takım kişisel eşyalarını teslim eder. İş bittiğinde hafızası silinmiştir ve 3 yılda, 90 milyon dolar kazandığını öğrenir. Bu parayı ve kişisel eşyalarını talep etmeye gittiğinde hafızasının silinmesinden önce kazandığı para üzerindeki haklarından vazgeçtiğini öğrenir. Ayrıca kendisine verilen eşyalar, başlangıçta teslim ettiği şeyler değildir. Sonra FBI tarafından vatan hainliği ve cinayete teşebbüs gerekçesi ile tutuklanır. Göz altındayken kendisine verilen öteki eşyalar sayesinde kaçmayı başarır.



Bu kategoride daha sayacağımız çok film vardır. Bundan sonraki filmlerin başlıklarını verelim. Bir nevi İzleme listesi oluşturmuş olalım.


  • Azınlık Raporu / Tom Curise
  • Transformers Serisi
  • Terminatör Serisi
  • Öldüren Oyun
  • Tek / Jet Li
  • Simon / Al Pacino
  • Limitsiz
  • Lucy / 08.08.2014'de gösterime girdi.







0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!