Anasayfa » , , , » SEO Kuralları ve Yapılması Gerekenler - 2

SEO Kuralları ve Yapılması Gerekenler - 2

SEO Kuralları ve Yapılması Gerekenler - 2


Merhaba arkadaşlar daha önce bu konuya giriş yapmıştık lafı fazla uzatmadan bilgileri verirsem daha faydalı bir yazı olucak sizin için, seo konuları özellikle az-çok altyapısı olan arkadaşlar için olduğundan bahsettiğim basit seviyede kavramları anlayacaklardır mantığıyla hareket ettim;

Paylaşımlara resim eklemek , görsel olarak ön plana çıkması ve daha rahat anlaşılabilmesini sağlamak için önerilir. Ancak her şeyde olduğu gibi bunda da ölçülü olmak şart şöyle ki, gereğinden fazla büyük boyutlarda resim kullanmak sayfa açılış hızını yavaşlatıcaktır . Bu da hem arama motorları açısından eksi bir durum olarak görülecek hem de ziyaretçinin sayfanızda gezerken sıkılmasına ve bir daha ziyaret etmemesine sebep olabilir.


-Tüm resimlerde alt etiketi kullanılması önerilir. Çünkü Google botları resimleri tararken alt etiketine göre ne olduğuna karar verir. 
Sitede bulunan bir resmin mouse ile üzerine  gelip orda tuttuğunuzda, mouse ucunda ufak bir yazı gözükür. Bu yazı alt etiketi içine yazdığımız yazıdır.

-Yazdığınız site tanımı Google aramalarında site hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlar. Böylece ziyaretçi sitenizi gördüğünde güzel bir tanım görür ve ilgilenirse ziyaret edilme şansınız artacaktır.

-Bir site adresine 2 farklı şekilde ulaşılabilir; 
1-   www.site-adresi.com
2-  http://site-adresi.com

Yani www ve http:// ile yapılan link verme şekli iki farklı işlemdir. Arama motorları sitenizi gezerken, tarama yaparken siteniz için iki farklı adresi de kullandığınızı görürse seo açısından zararlı çıkarsınız. Sadece birini tercih etmeniz önerilir.

-IP adresinizin 301 yönlendirmesi ile site adresinize yönlendirilmesi arama motorlarının sayfalarınızı doğru indexleyebilmesi için gereklidir.

301 yönlendirmesi nedir;

- Robots.txt dosyası, arama motorlarına sitenizde hangi URL'lerinin ciddiye alınıp hangisinin alınamayacağını söyleyen Allow ve Disallow gibi komutların bir listesidir. 

Bu bilgiler zamanında araştırarak öğrendiğimiz bilgilerdir. Umarım zamandan tasarruf etmenizi sağlar ve yararlı olur. Bir dahaki yazıda görüşmek üzere...



2 yorum:

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!