Anasayfa » » İndirmeye Kaldığı Yerden Devam Eden Program; İDM (İnternet Download Manager)

İndirmeye Kaldığı Yerden Devam Eden Program; İDM (İnternet Download Manager)

Daha önce bir çok program tanıtımı makalesi hazırladım. O kadar program arasında İnternet Download Manager gibi bir programı nasıl atlamışım şaşırdım. Belki de bu programın çok popüler olması, benim gibi teknolojiye meraklı, bilgisayarla, webtasarımı ile haşır neşir olanların sürekli elinin altında bulunan bir program olması İnternet Download Manager'ı (İDM)  tanıtma ihtiyacı doğurmamış olabilir.

İnternet Download Manager diğer indirme programlarına göre daha fazla özellikli ve kullanışlıdır. Düşünün bir program vasıtasıyla film, müzik yada sizin için önemli olan bir dosya indiriyorsunuz. İndirme butonuna bastınız ve sabah uyandığınız da programın indirilmesinin bitmiş olacağını umarak yatıyor ve yatarken dualarınızın arasına ''inşallah internet kopmaz, inşallah indirme işlemi kesintiye uğramaz diyorsunuz'' yada video indirmek için farklı program, döküman indirmek için farklı program, müzik indirmek için farklı program kullanıyorsunuz. Her bir indirme işlemi için farklı ekranları takip etmeniz gerekiyor.

İşte bu gibi olumsuzlukları gideren ve tamamen kullanıcının kolay kullanımına odaklanmış ve bir o kadar da basit olan ara yüzü sayesinde belki de şu an en çok tercih edilen programlardan birisi İnternet Download Manager programıdır.

Bu program sayesinde yalnızca indirme işlemini kolaylaştırmıyor aynı zamanda indirme hızını da arttırmış oluyorsunuz. Başka programlar yada tarayıcılar vasıtasıyla indirdiğiniz dosyalar bazen saatler süren beklemeler gerektiriyor. Boyutu oldukça fazla yüksek dosyaları bile dakikalar içerisinde indirebileceğiniz bir programdır.

İndirmek istediğiniz dosyaları zamanlayabilirsiniz. Bir dosyanın hangi gün hangi saatte indirilmesini istiyorsanız bunu planlayarak o güne programı programlayabilirsiniz.

Üstelik her türlü tarayıcıya entegre olan program (explorer, mozilla, chrome, safari, netscape vs...) tarayıcı üzerinden otomatik olarak dosya indirmenizi sağlamaktadır.

İndirdiğiniz her türlü dosyayı, uzantısı ve türü ne olursa olsun bu program sayesinde yönetebilirsiniz. Program oldukça hızlı ve basit bir kullanıma sahiptir.

İnternet Download Manager İDM isimli bu program günümüzde yalnızca yazılımcılar, programcılar, webmasterlar tarafından değil, sıradan kullanıcıların bile en çok tercih ettiği programdır.

Programın Genel Özellikleri ise Şöyledir;


  • Her türlü tarayıcı ile sorunsuz çalışır.
  • Desteklediği tarayıcıdan direk indirme imkanı sağlar.
  • İndirme hızını arttırarak indirme süresini kısaltır.
  • Herhangi bir indirme işlemini durdurup tekrar kaldığı yerden başlatma olanağı vardır.
  • Sizin isteğiniz dışındaki indirme işlemlerinin durmasında dahi kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. (Resume)
  • İndirmek istediğiniz dosya için zaman planlaması yapıp, ne zaman indirileceğine siz karar verirsiniz.
  • İndirilmesi tamamlanan dosyalar için otomatik virüs taraması yapar.
  • Kullanıcı ara yüzünü sizin belirleyeceğiniz seçenekler ile kendinize göre düzenleyebilirsiniz.
  • İsteğinize göre farklı kanallardan indirme işlemi başlatabilirsiniz. 
  • İndirme işlemleri sırasında olaylara göre ses özelliği mevcuttur.
  • Tarayıcı üzerinden dinlediğiniz müzik veya izlediğiniz videoyu indirme seçeneği sunar. (bu özellik sayesinde izlediğiniz yada dinlediğiniz müziği indirmek için buton veya yöntem aramanıza gerek kalmaz.)
  • İndirilen her türlü dosyayı farklı klasörler altında toplar.

Sorunsuz bir indirme programı arıyorsanız İnternet Download Manager İDM ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır.

İnternet Download Manager programını tam sürüm olarak indirmek için buradaki bağlatıyı kullanabilirsiniz.

Bir film indirmek için full indir yazan sitelerde gezinmeyi bırakmanızı ve idm tam sürüm indirmenizi tavsiye ederim.


1 yorum:

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!