Anasayfa » » Facebook Otomatik Video Oynatmayı Kapatma

Facebook Otomatik Video Oynatmayı Kapatma

Facebook, sosyal Ağ dünyasındaki yerini korumak için yenilikçi adımlar atıyor. Her geçen gün farklı amaçlara hizmet eden yeni bir sosyal ağ ile tanışıyoruz. son olarak Vine isimli sosyal ağda kullanılan otomatik oynatma özelliğini Facebook'taki videolarına uygulayan Facebook bu özelliği ile bazı kullanıcıları sıkıntıya soktu.

Otomatik video oynatma özelliği sayesinde kotalı internet kullanıcıları maddi bir sıkıntı ile karşı karşıya kalabilir. Kimisi iş yerinde ofiste Facebook'ta gezinirken otomatik açılan videolardan şikayetçi, kimisi gecenin sessizliğinde otomatik oynatılan videolardan şikayetçidir.

Facebook bu uygulamasını bazı kullanıcıları üzerinde kullanmaya başladı ve kısa zaman sonra tüm kullanıcılar için geçerli bir uygulama olacak. Bu uygulama için bazı kullanıcıların ekranın da aşağıdaki uyarı penceresi açılarak kullanıcılara duyuruldu.


Facebook Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?
Eğer sizde de videolar otomatik olarak oynatılıyorsa, videolar otomatik olarak açılıyorsa bunu engellemek için aşağıdaki tarifi izleyerek yapabilirsiniz.

Ayarlar > Videolar sekmesinden Açık olan bölümü ‘Kapalı’ olarak değiştirdiğinizde videolar kendiliğinden kapanacaktır.


3 yorum:

  1. Yararlı bilgiler veriyorsunuz Vural hocam. Ben pek yararlı olamıyorum okuyucularıma karşı, imrendim size. Facebook kullanmadığım için pek beni bağlamıyor ama blogunuzun yeni teması hoş olmuş. Her seferinde farklı bir temayla karşılaşıyoruz, karmakarışık oldu, ama bu hali güzel. Sade ve kullanışlı. Başarınız daim olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Temayı beğendiğinize sevindim ancak bu aralar temalarla ilgili sıkıntılar yaşıyorum. Yeni tema çalışmaları yapıyorum. İnşallah kısa zamanda özgün bir temamız olacak.

      Sil

Yorum yazarken güzel Türkçe'mizi güzel kullanalım!